Gekruide berbere gerookt Kippenvleugels Recept
Berbere of (Bir-Beri) is een traditioneel Ethiopisch kruidenmengsel, dat zoveel variaties heeft als er koks zijn. Het bevat meestal paprika, knoflook, gember en zout, maar kruidnagel en fenegriek zijn ook gebruikelijk. Het wordt gebruikt voor vlees dat lange tijd wordt gebakken, wat betekent dat het ook goed werkt met de lage en langzame stijl van rokende vlees. Serveer deze vleugels met een kleine scheutje citroen of limoen aan het einde, om een lichte citrusaanval toe te voegen.
Ingredients
2-3 pond kippenvleugels
Voor wrijven:
1 ½ eetlepel koosjer zout
¼ kopje bruine suiker
1 theelepel berbere
2 theelepel paprikapoeder
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel cayennepeper
Bradley Smoker Hickory Bisquetten
Preparation
Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar.
Gooi de kippenvleugels in de rub en bestrijk de vleugels gelijkmatig.
Leg de vleugels in een aluminium ovenschaal.
Rookvleugels bij 225°F met hickorybisquetten, of tot een interne temperatuur van 165°F is bereikt (ongeveer 1 uur).
Serveer onmiddellijk of plaats het een paar minuten in de voorverwarmde oven (200°F) om de buitenkant knapperig te maken.