Plum Glazed Smoked Duck Breasts Recipe

Pruimglazuur gerookt Eendenborsten Recept



Maak indruk op uw familie en vrienden met dit pruimgeglazuurde recept voor gerookte eendenborsten. Je zou geen beter smakende eendenborst kunnen krijgen in de beste restaurants ter wereld. De Aziatisch geïnspireerde pruimensaus geeft de geroosterde eend een geweldig knapperig oppervlak en voegt een zoete smaak toe. Draai de eend tijdens het laatste uur van roken, of de laatste 30 minuten grillen. Vergeet niet dat het beste om te doen is om het te vertragen.

De meeste mensen houden van eendenmedium zeldzaam, maar als je het goed gedaan hebt, haal ze eruit wanneer de interne temperatuur 170 graden bereikt. Ik liet de interne temperatuur tot 170 graden en het was de sappigste eend die ik ooit heb gegeten.

Ingredients

Voor de pekel:

Een liter appelsap of cider

¼ Kopje koosjer zout, of 3 eetlepels inmaakzout

1 laurierblad - geplet

1 teentje knoflook - geplet

½ theelepel peperkorrels - gebarsten

Voor het glazuur:

½ Kopje pruimengelei

4 Handschoenen knoflook

1 eetl verse gember

1 Eetlepel sojasaus

1 Eetlepel versgemalen zwarte peper

Preparation

Verwijder het bot en het vel van de eendenborsthelften. Goed uitspoelen.

Meng de pekelingrediënten en zorg ervoor dat het zout volledig is opgelost. Dit is voldoende pekel voor maximaal 1 en ½ kilo eendenborsthelften. Week de eend minimaal twee uur in de pekel, en indien mogelijk een hele nacht (maximaal 12 uur).

Spoel de eend na het pekelen snel af en dep hem vervolgens droog met keukenpapier. Als u wilt, kunt u elke borsthelft bestrijken met gesmolten spekvet. Ik kies ervoor om dit niet te doen, maar het zou extra lekker zijn als je dat wel doet.

Plaats de eendenborsten in uw Bradley op 225ºF gedurende ongeveer twee uur, afhankelijk van de grootte van de borstsecties. Ik heb een mengsel van elzen- en pecannootbisquetten gebruikt.