Bradley Smoked Duck Recipe

Bradley rookte Eend ReceptMaak je klaar om te genieten van een heerlijke gerookte eend met een zoete en hartige wrijf. Bereid met een mix van kruiden, waaronder zoete paprika, knoflookpoeder en cayennepoeder, belooft dit verrukkelijke recept om je smaakpapillen te laten dansen.

Ingredients

1/4 kop (60 ml) donkerbruine suiker (verpakt). We geven de voorkeur aan "turbinado-suiker" vanwege het gebruiksgemak, maar beide werken prima.

1/4 kop (60 ml) zoete paprika (Hongaars, als je het kunt krijgen)

3 eetlepels (45 ml) koosjer zout

1 eetlepel (15 ml) gemalen peper (vers gemalen peperkorrels, indien mogelijk)

1 eetlepel (15 ml) knoflookpoeder of 2 eetlepels. (30 ml) gegranuleerd (geen knoflookzout)

1 eetlepel (15 ml) uienpoeder

1 eetlepel (15 ml) chilipoeder (nee, het wordt niet “heet”)

1 eetlepel (15 ml) cayennepeperpoeder

Preparation

Voorbereiding:

OPMERKING: Eend moet altijd in de koelkast (onder 4,4 °C) worden bewaard totdat u klaar bent om hem op het vuur te zetten.

Haal de ontdooide eend uit de koelkast, maak alle stukken schoon en spoel ze goed af – dep ze droog.

Meng de ingrediënten grondig door elkaar.

Breng de rub royaal aan over de stukken, alle kanten en onder de huid, als dat mogelijk is. Voor het maximale effect doen we dit het liefst minimaal een paar uur, en bij voorkeur 1-3 dagen, vóór het koken.

Roken:

Voor dit recept kun je kersenhouten bisquetten gebruiken, maar alle smaken werken goed, waarbij de traditionele hickory en mesquite het minst favoriet zijn bij gevogelte. Probeer Apple, Cherry en Whiskey Oak af te wisselen. Wees creatief.

Zet de Bradley aan en breng de temperatuur op ongeveer 104 °C (220 °F) en bereid je voor om die temperatuur zo stabiel mogelijk te houden. Houd de temperatuur tussen 82 en 104°C (180-220°F) voor de ideale gerookte eend.

OPMERKING: De bovenste ventilatieopening moet open blijven.

Plaats de eend in de roker, met de borst naar beneden om te beginnen. Na 1½ tot 2 uur, draai het om om het af te maken. OPMERKING: Weersta gluren! Je verliest kostbare warmte en rook.

Jij hebt tijd! Als je de kooktemperatuur verstandig hebt gehandhaafd, hebt gekeken en de eend snel hebt omgedraaid, kun je je station meerdere keren verlaten voordat de vogel(s) gaar zijn. Denk bij het roken van eend aan meer dan 4 uur tot het einde van de dienst.

Controleer de eend op het vlezigste deel van de borst, tussen de botten, en zorg ervoor dat 71°C het magische getal is.

Verwijder de vogel(s).

Laat het minstens 10 minuten rusten zodat het “klaar” is (zodat de sappen naar het midden van de vogel kunnen terugkeren).

Portie:

Voor jouw persoonlijke smaak heeft het roken van eend alle smaak die je nodig hebt, maar... veel mensen houden van een “afwerkingssaus”. Dit is niets meer dan een barbecuesaus naar keuze, geserveerd als bijgerecht (of twee), voor de mensen die meer smaak aan de eend willen toevoegen.