Bourbon en kruid gerookt Kalkoen Recept
Turkije is een zeer veelzijdig eiwit. En naar mijn mening, terwijl een geroosterde Turkije heerlijk kan zijn als het goed wordt behandeld. Een gerookt kalkoenrecept kan resultaten bereiken die zelfs de gevulde en geroosterde vakantievogel overtreffen.
Ik had dit jaar een kans om een tweede kalkoen te beveiligen van een plaatselijke Turkije -boerderij. Het was een 16 pond, alle natuurlijke bereik opgeheven vogel. Ik zag het als de perfecte gelegenheid om wat te roken. En vervolgens om een aantal sneden te vacuümpakket en te bevriezen - vooral veel gesneden vlees voor broodjes (zie recept hieronder).
Ingredients
Eén assortiment gefokte, natuurlijke kalkoen
Voor de droge pekel:
Stel een mengsel samen van droge of verse kruiden.
Onthoud dat droge kruiden een intensere smaak geven. Ik gebruikte voornamelijk verse kruiden.
Vier takjes verse rozemarijn (strip de naalden van de stengel)
Vier takjes verse salie
10 - 12 takjes verse gewone tijm
Vier teentjes knoflook, gepeld en gehakt
Twee theelepels van venkelzaad
Een theelepel van citroenschil
Een theelepel van rode pepervlokken
Een half kopje koosjer zout
Twee theelepels van turbinado-suiker (onbewerkte suiker)
Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en pulseer tot er een pasta ontstaat.
Voor de rook:
Twee appels - in tweeën gesneden
Eén grote ui - in tweeën gesneden
Drie of vier hele teentjes knoflook
Vier takjes verse rozemarijn
Eén kopje van je favoriete Bourbon
Whiskey Eiken Bisquetten
Recept voor een heerlijk broodje:
Eén half stokbrood
Drievoudige room Brie-kaas
Gelei van hete peper
Rucola
Gerookte kalkoen gesneden
Preparation
Wrijf het droge pekelmengsel over de hele kalkoen: boven, onder en in de holte.
Zet de kalkoen, onafgedekt, 24 uur in de koelkast.
Dertig minuten voor het roken haalt u de kalkoen uit de koelkast en spoelt u de pekel af. Neem hier de tijd voor en verwijder de pekel van de vogel. Gebruik koud stromend water.
Droog de kalkoen goed af en doe de appels, de ui en de knoflookteentjes samen met de takjes rozemarijn in de holte.
Wrijf de Bourbon over de hele buitenkant van de kalkoen.
Rook:
Rook de kalkoen op de Whiskey Oak Bisquettes op 220 - 225ºF gedurende 6 - 8 uur.
Bedruip tijdens het gehele rookproces maximaal drie keer de Bourbon.
Zoek naar een interne temperatuur van 150 - 160ºF.
Als de kalkoen de temperatuur heeft bereikt en gaar is, haal je hem eruit en laat je hem 15 - 20 minuten op een snijplank rusten.
Haal het fruit en de groenten uit de ovenruimte.
Snijden, snijden en genieten!
Sandwich:
Snij het stokbrood open en verdeel de Brie over één kant van het brood.
Verdeel de pepergelei op de andere kant van het brood.
Leg plakjes gerookte kalkoen op de kaas.
Leg de rucola over de kalkoen, sluit de boterham en geniet ervan!