Sticky Smoked Orange Duck

Plakkerig gerookt Oranje eend



Geniet van een sappig en smaakvol gerecht met dit heerlijke gerookte eendrecept! De honing en oranje marinade, doordrenkt met knoflook en gember, biedt een subtiele zoetheid die perfect combineert met de rokerige smaak van het kersenhout. Perfect voor elke speciale gelegenheid of een etentje!

Ingredients

1 Grote eend

½ kopje honing/ahornsiroop

1 Grote sinaasappel

1 Tbsp koosjer vlokzout

1 Tsp knoflook

1 Tsp gember

⅓ Kopje soja

⅓ Kopje sesamolie

Preparation

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 4-5 uur

Totale tijd: 16 uur

Houtmengsels: kers

Stap 1: Meng ¼ kopje honing/ahornsiroop, 1 eetlepel zout, 1/3 kopje soja, 1/3 kopje sesamolie

Stap 2: Dep de eend droog en prik het vel in (let op dat je het vlees niet prikt)

Stap 3: Plaats de eend op een omgekeerde Bradley-schaal en breng de marinade overal aan. Laat het ten slotte 12 uur onafgedekt in de koelkast staan

Stap 4: Haal de eend uit de koelkast en veeg eventueel zout/marinade af. Dep de huid droog

Stap 5: Stel de Bradley in op 150ºF, als de Bradley op temperatuur is, doe je de eend erin (liggend op een dienblad met de borst omhoog of hangend). Dit is alleen voor het eerste uur, je eend zou nu wat kleur moeten hebben

Stap 6: Terwijl de eend in de roker zit, meng je ¼ honing/ahornsiroop, 1 x theelepel knoflook, 1 theelepel gember, ½ sinaasappelsap

Stap 7: Zet de Bradley op 250ºF en bedruipen. Je wilt de eend elk uur bedruipen tot hij 170 graden bereiktºF intern

Stap 8: Verwarm uw oven voor op 500 gradenºF. Leg de eend op een bakplaat en zet hem 3-5 minuten in de oven, of tot het vel knapperig is

Stap 9: Laat je eend 10 minuten rusten

Stap 10: ETEN!

Gemaakt door Brandon Tobias