Chicken Satay With Killer Peanut Sauce

Kip sate Met moordende pindasaus



Leer hoe je deze kippen satay met pindasaus helemaal opnieuw kunt maken.

Ingredients

Kipmarinade:

 10 kippendijen, in stukjes van 2,5 cm gesneden

½ Kopje water

½ Kopje sojasaus

2 eetlepels suiker

6 teentjes knoflook - fijngehakt

Pindasaus:

1 Kopje pindakaas

¼ Kopje rijstazijn

½ Kopje sojasaus

4 eetlepels honing

2 theelepels verse geraspte gember

1 theelepel vissaus

4 teentjes knoflook - geraspt

½ theelepel chilivlokken

161 ml volle kokosmelk

Preparation

Begin met het weken van je spiesjes. Leg ze in het water terwijl je kip aan het marineren is. Meng nu in een kom de ingrediënten voor de marinade. Voeg de kip toe en roer goed om. Marineer gedurende 1 uur, maar het beste is een nacht als je kunt. Geloof me!!

Haal de kip uit de marinade en prik er een spiesje in (zou ongeveer zo moeten zijn). ¾ vol). Plaats het op een dienblad of bord dat afgedekt kan worden, of maak je klaar om meteen te koken!

Voeg de ingrediënten voor de pindasaus toe aan een kleine pan, verwarm door en meng met een garde. Klaar!

Bak de kip op een rokend hete grill. moet een paar minuten per kant zijn. Serveer met de pindasaus, limoenen, koriander, gehakte pinda's... en bier... Je zult er dol op zijn!!

Recept van: Cory Walby - Testkeuken op zaterdagavond