Hoe je gerookt kunt maken Droge wreefvleugels Recept
Tedere, sappige gerookte droge wrijfvleugels die zeker een feesthit worden!
Ingredients
Vleugels:
2 pond kippenvleugels
4 Geplette teentjes knoflook
¼ kopje zout
¼ kopje bruine suiker
1 eetl rode pepervlokken
1 theelepel gedroogde tijm
Wrijven:
¼ kopje bruine suiker
½ theelepel gegranuleerde ui
¼ theelepel gerookte paprikapoeder
¼ theelepel chilipeper
¼ theelepel knoflookpoeder
¼ theelepel koosjer zout
Preparation
Meng in een grote kom de ingrediënten voor de pekel (knoflook, zout, bruine suiker, rode peper en tijm) tot alles is opgelost.
Voeg de kippenvleugels toe aan de pekel en laat het 24 uur in de koelkast staan.
Haal de volgende dag de vleugels uit de pekel, spoel ze af en dep ze droog.
Stel de temperatuur van uw roker in op 82°C (180°F) en verwarm deze voor.
Meng alle rub-ingrediënten in een kleine kom. Breng de vleugels op smaak met dit rubmengsel.
Plaats de vleugels in de roker en rook ze gedurende 60 tot 90 minuten. Voor dit recept kun je mesquitebisquetten gebruiken.
Maak je recept af op de grill. Verwarm uw grill voor op 232°C. Leg de vleugels erin en kook ze 3 tot 5 minuten.
Haal ze van de grill en serveer.