Gerookt Kip kip
Gecoat in kruiden en langzaam gerookt, is kippenjerk vol van smaak met een vleugje tijm, nootmuskaat en kaneel. U kunt ervoor kiezen om het heet of mild te hebben, afhankelijk van uw persoonlijke smaak.
Ingredients
Kipfilet
Jerk-marinade:
½ ui, gehakt
2 teentjes knoflook, gepeld
2 theelepels verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepel zout
1 eetl bruine suiker
2 theelepels Jamaicaanse piment
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel kaneel
2 chilipepers naar keuze, fijngemalen (ik gebruikte Scotch bonnet)
½ theelepel peper
2 eetlepels limoensap
3 eetlepels plantaardige olie
½ el appelciderazijn
Preparation
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en mix tot een gladde massa
Bewaar een paar eetlepels marinade en giet de rest over de kipfilet en laat een nacht marineren (of minimaal 4 uur)
Verwarm de roker voor op 250 ° F met hickorybisquetten
Doe de kip in de roker en bestrijk na een uur de marinade over de kip
Rook kipfilets tot ze een interne temperatuur van 165°F hebben bereikt
Haal het uit de roker en bestrijk het met de overgebleven marinade