Gerookt Chipotle Lime Fajitas Met Pico de Gallo recept
De perfecte combinatie van sappige gegrilde kipfilets, verse zelfgemaakte Pico de Gallo en warme tortilla's. Het resultaat? Een heerlijk en bevredigend diner. En je kunt het hebben voor een fractie van wat het zou kosten in een restaurant.
Ingredients
Voor de Chipotle Limoen Fajitas:
4 Kipfilets zonder bot, zonder vel
2 eetlepels chipotlepoeder
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
½ Theel. gemalen kaneel
2 limoenen
Zachte tortillaschelpen
Pico de gallo (recept hieronder)
Overige fajita toppings (kaas, zure room, guacamole)
Voor de Pico de Gallo:
2-3 middelgrote tomaten - in blokjes gesneden
½ Zoete ui - fijn gesneden
1 Jalapenopeper - fijngehakt (optioneel)
3 eetlepels verse koriander - fijngehakt
Sap van 1 limoen
Preparation
Voor de Chipotle Limoen Fajitas:
Meng het chipotlepoeder, de suiker, het zout, de komijn en de kaneel om de kruidenwrijving te maken. Wrijf het kruidenmengsel over de kipfilets.
Zet de grill op middelhoog vuur.
Leg de kipfilets op de grill en bak 4-5 minuten per kant, tot de interne temperatuur van het vlees 165 graden Celsius bereikt.ºF.
Haal het vlees van de grill en pers het limoensap over de kip.
Snijd de kipfilets in stukken en stel de fajitas samen. Serveer onmiddellijk.
Voor de Pico de Gallo:
Gooi alle ingrediënten door elkaar.
Serveer op taco's, fajitas of schep met tortillachips.