Gerookt BBQ getrokken kip
We hebben verschillende recepten over het maken van gerookt varkensvlees. Dit recept is hoe je gerookte BBQ -getrokken kip kunt maken! Voeg vervolgens je favoriete BBQ -saus toe en daar heb je het. Probeer het uit en laat het ons weten!
Ingredients
1 hele kip
Voor de rub:
1 eetl. zout
1 theelepel zwarte peper
2 theelepel paprikapoeder
2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel cayennepeper
2 kopjes van je favoriete BBQ-saus (ik gebruikte Bull's Eye)
Preparation
Halveer de kip en verwijder de ruggengraat
Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar
Wrijf de kip in met kruidenrub en zet een nacht in de koelkast
Rook de kiphelften op 225°F met appelbisquetten tot een interne temperatuur van 160°F is bereikt (ongeveer 1 ½ – 2 uur)
Haal het uit de roker en laat afkoelen
Gebruik twee vorken (of schone handen zijn voldoende!) Trek het vlees in dunne slierten
Verhit BBQ-saus naar keuze in een middelgrote pan
Voeg de getrokken kip toe aan de pan en kook tot de kip opnieuw is opgewarmd
Serveer en geniet!