Bradley Sweet Gerookte cavabol Salade met mierikswortelverdeling
Ik moet zeggen, dit was de meest sappige en geurige Guinea -kip die ik ooit heb geproefd.
Ingredients
Serveert 4
gerookte parelhoenders, verdeeld in 2 poot- en 2 borstdelen
6 kleine rode biet, afgesneden, gaar gekookt, geschild en gehalveerd
1 grote appel, zonder klokhuis en in partjes gesneden
4 Heritage-tomaten, in partjes gesneden
1 rijpe avocado, ontpit, geschild en in grote dobbelstenen gesneden
een zakje gemengde waterkers, rucola en spinazieblaadjes
voor de dressing:
3 theelepels mierikswortelroom
2 theelepels balsamicoazijn
snufje suiker
3 eetlepels zonnebloemolie
Preparation
Door een vogel te spatchcocken, wordt hij veel barbecue- of plankvriendelijker omdat hij plat is. Het kookt ook gelijkmatiger. Snijd met een groot keukenmes de ruggengraat van de parelhoen af, vanaf de nekopening tot aan de neus van de dominee (dit is gemakkelijker dan je zou denken). Trek vervolgens de vogel open en druk op het borstbeen om het te kraken. Snijd nu de huid aan de binnenkant van de dijen door, zodat de benen in deze knielende positie kunnen worden getrokken. Klaar!
Pekel:
Maak een pekel met 120 g zout en 80 g bruine suiker, volledig gemengd met 1 liter water (gebruik een deel hiervan heet om het zout en de suiker op te lossen en voeg de rest koud toe).
Eenmaal afgekoeld, dompelt u de parelhoenders 40 minuten in de pekel, spoelt u ze af en dept u ze volledig droog met keukenpapier.
Zet je roker op 110°C en voeg voldoende appelhoutbisquetten toe aan de stapel.
Test na 2 uur roken de interne temperatuur van de vogel (vooral bij de gewrichten en de dikste delen), als deze 72°C is, is het klaar. Als dit niet het geval is, wacht dan nog eens 20-30 minuten of totdat de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Verwijderen, afkoelen en in de koelkast bewaren.
*Dit recept is geschikt voor beginners
Methode
Maak de dressing door de mierikswortelroom, suiker en azijn samen met een lepel tot een dikke pasta te mengen. Voeg nu beetje bij beetje de olie toe, al roerend met de lepel, totdat alle olie is opgenomen en je een dikke emulsie hebt.
Verdeel de saladegroenten over 4 borden en strooi er lichtjes slablaadjes over. Voeg de gerookte parelhoenbouten en een paar druppels sladressing toe. serveer met verwarmd knapperig brood of een warme aardappelsalade.
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now