Bradley Smoked Turkey Crown

Bradley rookte Turkije kroon

Sandra Tate

Verhoog deze kerst uw vakantiefeest met een gerookte kalkoenkroon. De rokerige infusie verbetert de natuurlijke smaken van de kalkoen, terwijl de knapperige huid een onweerstaanbare textuur toevoegt. Het is een show-stop-middelpunt dat je gasten vol ontzag laat en je feestelijke feest echt memorabel maakt.

Ingredients

kleine kalkoenkroon (de mijne was 1,75 kg - perfecte vleeswaren, sandwiches enz., of voor 2 personen als hoofdgerecht)

voor de pekel:

200 g goed zeezout + 100 g lichtbruine muscovadosuiker

2 takjes tijm,

2 takjes rozemarijn,

6 teentjes knoflook - gepeld en geplet

Preparation

December kan maar één ding betekenen: Kerstmis! En we luiden het luxe in. We zijn toch allemaal schuldig aan het proppen van zoveel eetbare lekkernijen in een periode van tien dagen als we maar kunnen bedenken? Verwennerij is de naam van het spel en gerookt voedsel staat hoog op de lijst. We hebben deze maand twee heerlijke suggesties voor je, één die de mogelijkheid biedt van een romantische en andere kerstlunch (hoewel dit voor mij de ster zou zijn van een nieuwjaarsschotel met vleeswaren), en één die je helemaal uit je dak zou laten gaan. het hele gezin als voorgerecht voor de kerstlunch. We hebben het natuurlijk over kalkoen en zalm. Allereerst laat ik je de warmgerookte kalkoenkroon van Bradley zien.

Voor het 's nachts pekelen van uw kalkoenkroon: meng het zout en de suiker met 2 liter kokend water in een goed passende, schone pan of bak en roer tot het volledig is opgelost. Voeg nog een liter water toe samen met de kruiden en knoflook. Laat volledig afkoelen en dompel vervolgens de kalkoenkroon, met het borstbeen naar beneden, in de pekel (indien niet volledig bedekt, voeg dan nog een beetje koud water toe). Dek af met een deksel of huishoudfolie en laat een nacht staan.

Laat de volgende dag de pekel weglopen, bedek met vers water en laat 1 uur weken. Giet af en droog. Laat het 3-4 uur in de Bradley staan voordat u gaat roken.

Rookmethode

Verwijder de kalkoen en plaats deze op een rooster. Zet de smoker op 80°C met voldoende appelhoutbisquetten in de stapel. Zodra de kast de temperatuur heeft bereikt, plaatst u de kalkoen met een bakplaat of folie op de plank eronder om eventuele druppels op te vangen.

Rook gedurende 4 uur of tot je een kerntemperatuur van 74°C in het dikste deel van het vlees hebt.

Dek af en laat afkoelen voordat je het in de koelkast zet - of serveer het warm (hiervoor zou ik de schil verwijderen, in stukken snijden en serveren met veloutésaus en alles erop en eraan).

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now