Angelo's Smoked Chicken Thighs Recipe

Angelo is gerookt Kippendijen ReceptHet volgende is mijn versie van Angelo's gerookte kippendijen. EEL -saus is moeilijk te vinden en het wordt duur, als u het online moet bestellen. Je kunt het buiten het recept laten, of het vervangen door oestersaus. Het zal nog steeds goed smaken, maar anders. Ik heb palingsaus gebruikt en het maakt een groot verschil. Ik geloof dat ik een vervanging kan maken voor palingsaus door mirin, gerookte vis te gebruiken (wat voor mij gemakkelijker is om te krijgen dan paling), sojasaus en een zoetstof. Maar zorg ervoor dat je Chinese sojasaus koopt, omdat er een verschil is tussen die en de Japanse variëteiten.

Ik weet niet zeker of het plaatsen van de dijen de huid naar beneden is, betere resultaten oplevert. Ik probeerde zowel de huid naar beneden en huid omhoog en kon geen verschil detecteren.

Ingredients

Marinade:

1 Pt appelsap

1 12 oz bier (gebruik een goed bier)

2 eetlepels koosjer zout

¼ kopje donkerbruine suiker

¼ kopje Chinese sojasaus

¼ kopje teriyakisaus

¼ kopje palingsaus (optioneel)

1 eetl Worcestershiresaus

Verse gember - grof gesneden (stukje van 7,5 cm met een diameter van een kwart)

4 teentjes knoflook - geplet

6 pond kippendijen

Preparation

Combineer alle ingrediënten in een niet-bijtende container, behalve kip.

Zet het 1 tot 2 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Verwijder intussen het overtollige vet van de kippendijen en spoel ze goed af.

Dep ze droog en plaats de dijen in een niet-bijtende kom of plastic zak. Giet de marinade over de dijen, zet in de koelkast en pekel gedurende 7 - 8 uur.

Haal de dijen uit de marinade en borstel eventuele stukjes gember of knoflook eraf.

Plaats de dijen op geoliede omgekeerde rekken, met de huid naar beneden, en laat ze aan de lucht drogen in de koelkast totdat de dijen kleverig aanvoelen (ongeveer 8 uur of een nacht).

Laat de dijen vóór het roken een uur op kamertemperatuur komen.

Gedurende deze tijd kun je ze bestrooien met je favoriete rub, of gewoon met zwarte peper. Rook op 220ºF tot de vleestemperatuur 165 isºF, gebruik 5 - 6 appel- of esdoornbisquetten gedurende 3-4 uur.


Baskisch in BBQ/teriyakisaus als je wilt!