alt="toasted pumpkin seeds"

Gerookt Pompoenpitten Recept



Verhoog uw snackervaring met deze onweerstaanbare gerookte pompoenpitten.

Ingredients

2 eetlepels plantaardige olie

1 eetlepel fijngemalen koosjer of zeezout

¼ theelepel cayennepeper

2 theelepel knoflookpoeder

2 tl chilipoeder

1 theelepel gemalen zwarte peper

Preparation

Meng alle droge ingrediënten en maal ze in een koffiemolen of kleine keukenmachine.

Door ze zo fijn mogelijk te malen, blijven ze beter aan de noten hechten.

Zet een bakje met warm water en zout klaar om de zaden in te doen terwijl je ze uit de pompoen haalt.

Spoel en zeef al het ongewenste spul uit de zaden.

Droog ze op keukenpapier, maar laat ze niet te lang op keukenpapier liggen, anders blijven ze plakken en krijg je papier op je zaden.

Bekleed de Bradley-rekken met aluminiumfolie en prikte tonnen kleine gaatjes met een maïshouder. Verdeel de zaden gelijkmatig in één laag over de rekken.

Plaats de zaden in een roker van 65 ° F en rook ze gedurende 2 uur koud met hickoryrook.

Haal het uit de roker en doe alle zaden in een kom.

Meng de olie en de kruiden en voeg deze toe aan de kom.

Gooi totdat de zaden goed bedekt zijn.

Verwarm uw oven voor op 375 ° F.

Verdeel de zaden op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten, meerdere keren roeren. Blijf controleren op de gewenste textuur. Pompoenpitten kunnen heel snel van sponsachtig naar verbrand gaan.

Haal het uit de oven, proef en voeg indien nodig extra zout/kruiden toe.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now