Gerookt Cheddar kaas Recept
Gebruik dit gerookte kaasrecept voor cheddarkaas, of vervang andere harde kazen, zoals Gouda, Edam of Havarti. De afgewerkte gerookte kaas is heerlijk op hamburgers, broodjes, soepen, pasta en pizza.
Ingredients
2 pond Cheddar-kaas
5-8 Bradley rookbisquetten
Preparation
Snijd de kaas zo dat de stukjes ongeveer 2 inch x 2 inch x 1 inch groot zijn.
Sluit indien mogelijk de koude rookadapter aan op de Bradley Smoker.
Stel de roker zo in dat de temperatuur onder de 30°C blijft, met behulp van Bradley Smoker Appel- of Kersenbisquetten. Als de temperatuur hoger wordt, open dan de deur om de warmte van de roker vrij te laten.
Plaats kaas op een magische mat die op een rookrek rust. Houd de kaas ongeveer 1 inch uit elkaar.
Rook de kaas gedurende 1½-2½ uur. Hoe langer de kaas rookt, hoe dieper de rooksmaak van de cheddarkaas zal zijn.
Na het roken de kaas in diepvrieszakjes doen of in plasticfolie wikkelen. Zet het ongeveer 2 weken in de koelkast voordat u het gaat eten, zodat de kaas zacht wordt en de rook door de kaas kan diffunderen.
Door Steve Cylka
Kers
Hout
Kersenbisquetten zorgen voor een mild, zoet en fruitig aroma, perfect voor het roken van gevogelte, vis, zeevruchten, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, watervogels, groenten en kaas.
Shop Now