Gerookt Prosciutto brie Kaasdiprecept
Geniet van de onweerstaanbare combinatie van romige brie -kaas gewikkeld in hartige prosciutto, geglazeld met perzik jalapeno en bestrooid met honingmoordenaar bij droge wrijf. Rook het tot in de perfectie in de Bradley -roker en serveer naast een assortiment chips, crackers en brood voor een echt heerlijke culinaire ervaring. Optioneel: de top af van gekonfijte jalapeno -plakjes voor een extra uitbarsting van smaak.
Ingredients
1 (14) oz Brie-kaaswiel
2 pakjes prosciutto plakjes
Perzik jalapeno Rib Glaze (Kos'Mos BBQ)
Honey Killer Bee Dry Rub (Kos'Mos BBQ)
Gekonfijte jalapenoplakjes (optionele snacks van de zesde dag)
Gebruikt materiaal:
P10 Bradley-roker
Bradley Smoker opvouwbare tafel
Bradley Smoker siliconen anti-aanbakmatten
Bradley Smoker-gereedschap
Thermoworks Tijdstok Trio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker-instelling:
Kooktijd: 45 minuten
Temperatuur: 300ºC
Hout: bier
Rooktijd: 45 minuten
Preparation
Stel Bradley Smoker in op de hierboven genoemde instellingen.
Haal de Brie-kaas uit de verpakking en zet opzij. Gebruik de plakjes prosciutto om het hele wiel te bedekken en zorg ervoor dat er geen open plekken zijn waardoor de kaas zichtbaar wordt.
Gebruik het perzik-jalapeno-glazuur en giet het op de buitenkant van de prosciutto. Gebruik een borstel om het hele wiel in dit glazuur te bedekken.
Neem de droge rub en verdeel deze over het glazuur, zorg ervoor dat er geen glazuur onbedekt blijft.
Plaats het in de Bradley Smoker en rook gedurende 45 minuten op 300ºF (148.9°C).
Haal het uit de roker en plaats het op een snijplank. Tip: Waar je deze kaas ook opensnijdt, houd er rekening mee dat er overal kaas uit zal sijpelen.
Als je de bovenkant van deze kaas wilt garneren met gekonfijte Jalapeno-schijfjes, zul je er geen spijt van krijgen!
Serveer met verschillende soorten chips, crackers en brood. Genieten!
Recept van: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa
Bier
Hout
Bierbisquetten voor gerookt voedsel met hop. Perfect voor rundvlees, kip, ribben of worst.
Shop Now