Gerookt Gouda & Sage Risotto
Begin met het roken van de kaas om dit gerookte Gouda en Sage Risotto -recept te bereiden. Rook Gouda 1-2 uur, afhankelijk van de mate van rokerigheid waar je voor gaat (rook meer dan je nodig hebt voor dit recept, je wilt eraan knabbelen terwijl je kookt!)
Ingredients
100 gram Gouda
200 g Arboriorijst
½ middelgrote ui, gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels boter
175 ml droge witte wijn
500 ml-750 ml groentebouillon
6-10 salieblaadjes, gehakt
Zout peper
Preparation
Installeer de adapter voor de koude roker en zorg ervoor dat de kasttemperatuur onder de 100 °F blijft
Rook Gouda gedurende 1-2 uur, afhankelijk van de mate van rokerigheid waar je voor gaat (rook meer dan je nodig hebt voor dit recept, je wilt er tijdens het koken aan knabbelen!)
Verwarm de groentebouillon in een kleine pan en houd warm
Verhit olijfolie in een ondiepe en brede pan/pot
Voeg de ui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur tot ze doorschijnend zijn, onder voortdurend roeren (vanaf dit punt moet je constant roeren)
Voeg rijst toe aan de pan, totdat de rijst ook enigszins doorschijnend wordt
Giet de wijn erbij en laat verdampen
Zet het vuur laag en voeg pollepels bouillon toe tot de rijst volledig gaar, zacht en romig is
Maak de risotto af door de boter en geraspte gerookte Gouda erdoor te roeren
Roer de salieblaadjes erdoor en breng op smaak met zout en peper
Recept van: Lena Clayton
Jager
Mengen
Verrijkte rozemarijn, tijm en zwarte peper met ons esdoornhouten bisquettepaar met wildvlees, gevogelte, vis, lamsvlees, rundvlees en groenten.
Shop Now