Smoked Gouda & Sage Risotto

Gerookt Gouda & Sage Risotto



Begin met het roken van de kaas om dit gerookte Gouda en Sage Risotto -recept te bereiden. Rook Gouda 1-2 uur, afhankelijk van de mate van rokerigheid waar je voor gaat (rook meer dan je nodig hebt voor dit recept, je wilt eraan knabbelen terwijl je kookt!)

Ingredients

100 gram Gouda

200 g Arboriorijst

½ middelgrote ui, gehakt

4 teentjes knoflook, fijngehakt

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels boter

175 ml droge witte wijn

500 ml-750 ml groentebouillon

6-10 salieblaadjes, gehakt

Zout peper

Preparation

Installeer de adapter voor de koude roker en zorg ervoor dat de kasttemperatuur onder de 100 °F blijft

Rook Gouda gedurende 1-2 uur, afhankelijk van de mate van rokerigheid waar je voor gaat (rook meer dan je nodig hebt voor dit recept, je wilt er tijdens het koken aan knabbelen!)

Verwarm de groentebouillon in een kleine pan en houd warm

Verhit olijfolie in een ondiepe en brede pan/pot

Voeg de ui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur tot ze doorschijnend zijn, onder voortdurend roeren (vanaf dit punt moet je constant roeren)

Voeg rijst toe aan de pan, totdat de rijst ook enigszins doorschijnend wordt

Giet de wijn erbij en laat verdampen

Zet het vuur laag en voeg pollepels bouillon toe tot de rijst volledig gaar, zacht en romig is

Maak de risotto af door de boter en geraspte gerookte Gouda erdoor te roeren

Roer de salieblaadjes erdoor en breng op smaak met zout en peper

Recept van: Lena Clayton

Jager
 Mengen

Hunters Blend Bisquetten voor Bradley Smoker

Verrijkte rozemarijn, tijm en zwarte peper met ons esdoornhouten bisquettepaar met wildvlees, gevogelte, vis, lamsvlees, rundvlees en groenten.

Shop Now