Bradley Smoked Butternut Squash & Feta Cheese Salad

Bradley rookte Butternut Squash & Feta Cheese Salade

Sandra Tate

OK, dus we hebben het grote vleesfeest gehad, de tijd om op te verlichten - en deze warme wintersalade van gerookte butternut squash en feta -kaas is gewoon het werk

Ingredients

serveert 4

in blokjes gesneden, gerookte pompoen (zie hierboven)

olijfolie om te braden

150 g gerookte fetakaas

50 g wilde rucolablaadjes

50 g geroosterde gemengde zaden

2 el lichte olijfolie

2 theelepels balsamicoazijn

zout peper

Preparation

1 Verwarm de oven voor op 220°C

Gooi de in blokjes gesneden, gerookte pompoen in voldoende olijfolie om hem lichtjes te bedekken en breng royaal op smaak met zout en peper. Verdeel het over een bakplaat en plaats het in de oven om het gedurende 20 minuten te roosteren, of totdat het een kleurtje krijgt en zacht is als je er met de punt van een klein, scherp mes in prikt.

2 Haal het uit de oven en gooi de dobbelstenen in een grote kom, samen met de lichte olijfolie en balsamico om het aan te kleden. Voeg de rucolablaadjes toe en draai kort met je vingers. Verdeel over 4 borden. Verkruimel stukjes gerookte feta over de pompoen en bestrooi met geroosterde zaadjes. Serveer onmiddellijk met warm, knapperig brood.

Het roken van de pompoen en fetakaas

Eerst heb ik een middelgrote flespompoen bereid door deze te schillen, te halveren, de zaden en vezels te verwijderen (door met een lepel te scheppen) en vervolgens in blokjes van 2 cm te snijden. Ik liet de feta in een blokje zitten maar depte hem droog met keukenpapier.

Hoe rokerig je de kaas en pompoen wilt hebben, is helemaal aan jou. Ik wilde een lichte rokerigheid en deed dit door ze allemaal op een dienblad in de Bradley Smoker te plaatsen en ze gedurende 40 minuten koud te roken met kersenbisquetten. Test de smaak door een klein stukje kaas af te breken en langer te laten staan als je wilt dat de smaak meer uitgesproken is.

Salade van gerookte pompoen en feta

Ik serveer de gerookte pompoen warm, en als je de zaden zelf roostert, kun je ze ook rechtstreeks vanuit de koekenpan op het bord leggen. De gemengde zaden geven de salade een heerlijke nootachtige crunch, maar je kunt er ook graag knapperige spekreepjes aan toevoegen!