Gerookt Zoete aardappel Stoofpot recept
Nadat je de hele week vlees en vis hebt roken, heb je een evenwichtsdag nodig om je groentegehalte weer omhoog te krijgen. En ja, we weten, groenten klinken veel saaier dan een goede gerookte borst, of een subtiel gerookte zalm. Maar het zou je nog steeds verbazen hoe rokende groenten een echte mooie wending geven om de groenten te proeven. Denk aan het breken van je groenten op de grill. Het geeft je alleen die buitenkookwending. Probeer nu dit recept voor gerookte zoete aardappelstoofpot! Stevig, gezond en super lekker!
Ingredients
3 Zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 eetlepel olie
1 Grote ui, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel kurkuma
½ tl kerriepoeder
½ theelepel komijn
¼ theelepel chilivlokken
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
¾ theelepel kaneel
¼ theelepel nootmuskaat
1 kopje groentebouillon
1 blik kikkererwten (14 oz)
1 blikje tomatenblokjes (14 oz)
Koriander
Preparation
Rook zoete aardappelblokjes gedurende 1 uur met elzenbisquetten op 250°F
Fruit de uien en knoflook in de olie gedurende 2-3 minuten op laag vuur
Voeg kruiden, bouillon en gerookte zoete aardappelen toe en breng aan de kook
Zet het vuur lager en laat sudderen tot de zoete aardappelen zacht zijn
Voeg kikkererwten en tomaten uit blik toe
Kook nog 5 minuten
Serveer met koriander
Genieten!
Door Lena Clayton
Els
hout
Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.
Shop Now