Smoked Marinated Eggplant Recipe

Gerookt Gemarineerde aubergine



Direct van de grill is de huid nog steeds zacht, maar zodra het is afgekoeld, lijkt het op te lopen, en het maakt het moeilijk om te eten, als je de aubergine in sandwiches gebruikt.

Ingredients

4 graffiti-aubergines of andere Aziatische soorten aubergines, of 2 middelgrote aubergines (zouten kan nodig zijn)

4 grote teentjes knoflook, fijngehakt

4 eetlepels gehakte verse basilicum, of 2 eetlepels gedroogd

4 eetlepels balsamicoazijn en olijfolie

Zout en peper naar smaak

Preparation

Meng in een kleine kom knoflook, basilicum, balsamicoazijn, zout en peper en laat 15 minuten staan. Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng grondig.

Maak extra marinade als je de aubergine warm wilt serveren. Zie serveersuggesties.

Ik hou van de smaak van aubergines, maar roken op lage temperatuur heeft de neiging om zelfs de dunste schil harder te maken. Ik moest dus een compromis sluiten en de aubergine in reepjes pellen, waarbij ik een deel van de schil liet zitten.

Snijd in ronde plakjes van 1/4 inch dik.

Doe de aubergine in een grote kom en giet de marinade erover.

Meng grondig en snel om ervoor te zorgen dat alle stukken aan beide zijden gelijkmatig bedekt zijn.

Laat ongeveer 30 minuten of langer marineren en meng het af en toe.
Terwijl de aubergine aan het marineren is, verwarm je de roker en de rookgenerator voor en breng je de kasttemperatuur op 200 °F.

Plaats de aubergine op rekken (er zijn twee volle rekken nodig), plaats deze in de roker en breng 40 minuten tot een uur appelrook aan.

Ongeveer 15 minuten, voordat de rookperiode voorbij is, verwarmt u de grill tot middelhoog en smeert u de roosters in met olie.

Wanneer het aanbrengen van rook is voltooid, brengt u de aubergine over naar de grill.

Andere opties zijn het afwerken van de aubergine in de roker, onder een grill, roosteren in een oven of sauteren op het fornuis.

Grill plakjes tot ze gaar zijn; ongeveer 5 minuten per kant. Als je klaar bent, doe het dan in een grote kom en bestrijk het lichtjes met olijfolie.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now