Smoked Maple Beans

Gerookt Ahornbonen



Leer hoe u deze gerookte esdoornbonen helemaal opnieuw kunt maken. Voeg wat spek toe en je hebt een perfecte bijgerecht voor elk soort gerookt of gegrild vlees.

Ingredients

250 g gedroogde grote noordelijke bonen

½ ui, fijngesneden

4 teentjes knoflook, fijngehakt

Zout en peper naar smaak

6 plakjes spek, gedroogd

Voor saus:

¼ kopje bruine suiker

½ kopje ahornsiroop

2 eetlepels melasse

1 kopje ketchup

1 theelepel Dijon-mosterd

1 eetlepel Worcestershiresaus

1 theelepel cayennepeper-chilipoeder

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel uienpoeder

½ theelepel knoflookpoeder

½ theelepel selderiezaad

Preparation

Doe de gedroogde bonen in een bakje en bedek ze met voldoende water om ze dubbel te bedekken.

Een nacht laten weken.

Giet de bonen af en doe ze in een grote pot.

Bedek met water en breng aan de kook.

Laat ongeveer 1 uur sudderen (of tot ze gaar zijn).

Zeef de bonen en bewaar 2 kopjes vloeistof.

Combineer de ingrediënten voor de saus in een grote kom en meng goed.

Meng in een braadpan of aluminium ovenschaal of een gietijzeren schaal/pan de gekookte bonen, de bewaarde vloeistoffen en de saus.

Kook de helft van het spek lichtbruin, haal het uit de pan en verkruimel het in kleine stukjes.

Voeg uien en knoflook toe aan de pan en kook tot ze glazig zijn (3-5 minuten).

Voeg spek, uien en knoflook toe aan het bonenmengsel.

Zet dit mengsel een paar uur in de koelkast (bij voorkeur een nachtje) zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Verwarm de roker voor op 225 ° F met Maple Flavour Bisquettes.

Bestrijk de bonen met het resterende ongekookte spek (dit voorkomt dat de bonen uitdrogen doordat er vet in het mengsel druppelt) en plaats ze in de roker gedurende 3 uur.

Roer halverwege het rookproces het spek erdoor.

Als je klaar bent met roken, serveer dan warm en geniet ervan!

Recept van: Lena Clayton

Esdoorn
 Hout

Esdoornbisquetten voor Bradley-rokers

Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.

Shop Now