Fusilli met gerookt Tomaat en room Saus
Iedereen is het ermee eens dat zelfgemaakte tomatensaus veel beter is dan elke in de winkel gekochte. Maar als je je saus maakt met gerookte tomaten, zal het gewoon perfect zijn.
Ingredients
4 middelgrote tomaten
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels boter
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook
1½ kopjes zware room
½ kopje Parmezaanse kaas
¼ kopje verse basilicum, in kleine stukjes gescheurd
Zout en peper naar smaak
500 g fusilli pasta, gekookt volgens gebruiksaanwijzing
Bradley Smaakbisquetten – Appel, Kers of Esdoorn werken prima
Preparation
Zet de roker op 275°F met behulp van Bradley-smaakbisquetten naar keuze (appel, kers of esdoorn werken prima voor het roken van groenten).
Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op een rookrek. Bestrijk de tomaten met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats het rek in de Bradley Smoker en rook ze ongeveer 2 uur.
Haal de tomaten uit de roker en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Trek de huid eraf en gooi deze weg. Snij de gerookte tomaten grof in stukjes.
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Fruit de uien en knoflook, vaak roerend, gedurende 5-7 minuten of tot de uien zacht zijn.
Voeg gehakte gerookte tomaten, slagroom, zout en peper toe. Zet het vuur lager en kook gedurende 10 minuten. Haal van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en vers gescheurde basilicum erdoor.
Meng de gekookte fusilli-pasta met de saus en serveer met nog wat Parmezaanse kaas erover gestrooid.
Recept van: Steve Cylka
Appel
Hout
Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.
Shop Now