Bradley Rokerige uiensoep Met salie, knapperige croutons en sterke cheddar
Dit is een Britse kijk op Franse uiensoep en is ideaal om thuis te komen na een bracingwandeling.
Ingredients
Serveert 4
5 Bradley gerookte uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 teentjes Bradley gerookte knoflook, gepeld en geplet
1 theelepel bruine suiker
50 g boter
2 eetlepels olijfolie
850 ml kippenbouillon
150 ml witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper
een paar verse salieblaadjes, versnipperd, om af te maken
een half klein licht oud brood, in stukjes gescheurd
2 eetlepels olijfolie
100 g sterke cheddar, geraspt, om te serveren
Preparation
Gerookte uien *Dit recept is geschikt voor beginners
Schil 5 grote, zoete uien (de uien die we vroeger 'Spaanse uien' noemden) en plaats ze op een Bradley-rooster.
Plaats op een ander rek een paar knoflookbollen (dit is optioneel, maar u kunt net zo goed van de gelegenheid gebruik maken om ze te roken voor hedendaags en toekomstig gebruik)
Plaats uw Bradley Smoker met 8-10 elzenbisquetten (of een smaak naar keuze) in de stapel en zet deze op alsof u koud rookt (maar u hoeft eigenlijk niet de koude rookadapter te gebruiken).
Rook de uien gedurende 2 uur, verwijder ze en zet ze opzij.
De uien zijn rokerig van buiten en zoet van binnen.
Methode:
Doe de boter, olijfolie en suiker in een grote pan met dikke bodem en smelt op hoog vuur. Zodra het begint te sissen, voeg je de gesneden uien toe en roer erdoor.
Kook gedurende 5 minuten, of tot de uien bruin worden (niet verbranden), terwijl u roert en draait.
Zet het vuur op de laagste stand en laat nog eens 30 minuten ongestoord koken. Tegen die tijd zal de ui slap zijn en de bodem van de pan bruin en plakkerig zijn.
Giet nu de witte wijn en de bouillon erbij, roer en schraap om de plakkerige resten op te nemen, breng op smaak, breng aan de kook en laat nog een uur zachtjes koken.
Zet de oven voor op 180°C. Terwijl de soep kookt, roer het gescheurde brood door de olijfolie en verdeel het over een bakplaat.
Bak de croutons gedurende 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Verwijder en zet opzij.
Verdeel de gloeiend hete soep over voorverwarmde kommen en strooi er wat geraspte verse salie over.
Serveer met croutons en geraspte cheddar.
Els
hout
Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.
Shop Now