Bradley Smoked Onion Tart

Bradley Gerookte ui Scherp

Sandra Tate

Een sterke, post -kerstwens om eenvoudig eten te eten dreef me om te proberen de bescheiden ui te roken.

Ingredients

(Maakt 8)

voor de vulling:

800 g gerookte ui, in dunne plakjes gesneden

30 g boter

1-2 theelepel zachte bruine suiker

6 el witte balsamicoazijn

100 g sterke cheddar, verkruimeld

bosje bieslook, fijngehakt

een snufje cayennepeper

zout peper

voor het gebak:

200 g gewone bloem

100 g boter

snufje zout

1 ei

8 taartvormpjes met losse bodem van 9 cm

Preparation

Genoeg kalkoen, aardappelen gekookt in ganzenvet, stilton en port... laten we teruggaan naar de basis. Ui is zo zoet en zalvend als hij langzaam wordt gekookt voor een soep of taart. Ik dacht dat hij alleen verbeterd kon worden door licht te roken en de toevoeging van een deel van de sterke, Quickes Cheddar die overbleef van het kerstkaasplankje. Deze heerlijke taartjes zijn perfect als voorgerecht of als lichte lunch met salade.

Rook meer uien dan je nodig hebt en gebruik ze in soepen of stoofschotels om andere gerechten een rokerige toets te geven.

Dit recept is voor individuele taartjes, maar als je dat liever hebt, kun je er ook een gezinstaart van maken.

Methode:

Het roken van de uien:

Verwijder de schil, halveer en verdeel over een Bradley Smoker-rooster.

Vul de stapel met eikenbisquetten.

Rook de uien, terwijl de hitte uit staat, gedurende 30 minuten (of een uur als je een intensere smaak wilt), de buitenkant zal licht rookbruin zijn.

Smelt de boter in een grote pan, voeg de dun gesneden, gerookte ui, suiker en witte balsamicoazijn toe en roer. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken, onder regelmatig roeren, tot de uien zacht en plakkerig zijn en de vloeistof is verdampt. Zet opzij om af te koelen.

Voor het gebak:

Doe de bloem, het zout en de boter in een keukenmachine en pulseer om te verwerken.

Voeg nu het ei toe en verwerk totdat het deeg begint te balen, stop onmiddellijk.

Verpak in vershoudfolie en laat 20 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het deeg in 8 gelijke delen en rol ze heel dun uit om de taartvormen te bekleden.

Snijd het overtollige deeg weg en prik met een vork gaatjes in de bodems.

Verdeel de taartjes over bakplaten en bak ze 10 minuten, of totdat het oppervlak van het deeg er droog uitziet.

Haal uit de oven.

Schep er wat afgekoeld uienmengsel in en bak nog eens 15-20 minuten tot het deeg goudbruin is en de ui gloeiend heet is.

Haal het uit de oven, haal het voorzichtig uit de blikken en bestrooi met verkruimelde cheddar en fijngehakte bieslook.

Voeg nu een klein beetje cayennepeper toe en serveer onmiddellijk.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now