alt="bacon cocktail"

Gerookt Spekcocktail voor Victoria Day Recept



De komst van Victoria Day betekent dat de lange winter achter ons wordt gezet, zich voorbereidt op warmere dagen voor zich en genieten van een lang, ontspannen weekend.

Voor mensen in Canadese gebieden is het La Journée Nationale des Patriottes, ter nagedachtenis aan Engelstalige en francofoonactivisten. Zij zijn degenen die in de 19e eeuw voor democratie in Quebec vochten.

Sommigen noemen het Firecracker Day, vanwege de spectaculaire vuurwerkschermen in steden in het hele land.

Maar voor de meesten van ons, Victoria Day, May Long Weekend, gewoon lang of hoe je het ook noemt, geeft mensen de kans om uit te gaan met vrienden en familie en een lieve dag vakantie te vieren. Met al het vieren dat begint, roept het een belangrijke vraag op - wat drink je?

Je bent misschien een van die Canadezen die er liefdevol naar verwijzen als twee-vier dag, in verwijzing naar een 24-pack bier. Zo ja, lees verder!

We hebben een rokerig, hartig brouwsel dat u kunt proberen. Het komt van Patricia Richards of Thrillist.com. Genieten!

Ingredients

1 ¼ Delen basilicum Hayden's bourbon

1 deel St-Germain likeur - doordrenkt met Applewood Smoked Bacon (zie hieronder)

1 deel citroensap - vers geperst en gezeefd

½ Gedeeltelijke ahornsiroop, verdund (1:1 verhouding van Vermont klasse A medium ambersiroop tot water)

1 Cocktailbitters van Dash Peychaud

¼ Gedeeltelijk gepasteuriseerd eiwit

St-Germain kookmethode met spek doordrenkt:

9 plakjes appelhoutgerookt spek

2 flessen van 750 ml (25 fl. oz) St-Germain-likeur

Preparation

In een voorverwarmde oven bak je het spek tot het knapperig is aan de buitenkant. Laat het spek afkoelen op keukenpapier.

Vul een glazen pot met twee flessen St-Germain van 750 ml (25 fl. oz).

Doe het gekookte spek in de pot en laat het 24 uur op kamertemperatuur trekken.

Verwijder het spek en plaats de likeur in de vriezer zodat het spekvet kan stollen.

Zeef de likeur door een fijnmazige zeef of kaasdoek om zoveel mogelijk gestold vet te verwijderen.

Herhaal indien nodig het vries-/zeefproces om al het resterende vet te verwijderen.

In de koelkast bewaren.

Cocktailinstructies:

Combineer Basil Hayden's Bourbon, met spek doordrenkte St-Germain likeur, citroensap, verdunde ahornsiroop, bitters en gepasteuriseerd eiwit in een mengglas en schud krachtig met ijs.

Zeef het over ijs in een ouderwets glas.

Garneer met een schijfje sinaasappel en een stukje gerookt spek van Applewood met St-Germain en je bent in de hemel!

Wij hier bij Bradley Smoker wensen u een gelukkig, lang Victoria Day-weekend en een gelukkig Memorial Day-weekend voor onze Amerikaanse vrienden!