Pele is gerookt Chocolade lavastaart Recept
Probeer het recept van deze gerookte chocolade -lava van Pele. Pele is de Hawaiiaanse godin van vuur, bekend om haar passie. Mythologie vertelt ons dat ze de lava controleert die uit het eiland Hawaii stroomt. Dit is een rokerige draai aan het klassieke dessert en is een perfecte manier om elke maaltijd af te sluiten!
Ingredients
110 g pure chocolade, gehakt
½ kopje boter, in blokjes (bewaar wat extra boter voor het invetten)
1 kopje banketbakkerssuiker
2 eiwitten
4 Eidooiers
1 theelepel vanille-extract
Een snufje tot ½ theelepel cayennepeper (optioneel, als je wat pit aan je traktatie wilt toevoegen!)
¼ kopje en 1 eetlepel bloem voor alle doeleinden
Bradley Smaakbisquetten – Premium Chili Komijn of Esdoorn
Preparation
Bereid de roker voor op koud roken (met behulp van de Bradley Cold Smoke Adapter) met Premium Chili Komijn Bisquetten of Maple Flavour Bisquetten.
Rook de pure chocolade een uur lang koud op een aluminium schaal of plaat.
Verwarm uw oven voor op 425 ° F.
Haal de chocolade uit de roker en plaats deze in een dubbele boiler met boter.
Verhit op middelhoog vuur, al roerend tot het gesmolten en gecombineerd is.
Haal van het vuur en voeg de suiker toe, vervolgens het eiwit en de dooiers, goed roeren.
Meng vanille en cayennepeper (indien gebruikt).
Roer de bloem erdoor.
Verdeel het mengsel over vier schaaltjes, die goed zijn ingevet met boter.
Bak gedurende 13-15 minuten of tot het midden van de cakes zacht en jello-achtig is en de randen stevig zijn.
Laat een minuut of twee afkoelen en ga dan met een mes langs de rand van de cakes om eventuele randen los te maken.
Plaats een bord op een schaaltje en keer het om. Verwijder de schaal en ta-da!
Daar is je lavacake.
Serveer onmiddellijk met uw favoriete bijgerechten, zoals slagroom, ijs, bessensaus, karamelsaus of chocoladesaus. Wij raden Kersencompote aan!
Recept van: Lena Clayton