Gerookt Apple Deens/Kringle Recept
Een geweldig zoet en gerookt recept voor die koude wintermaanden!
Ingredients
2 kopjes bloem - gezeefd
¼ theelepel zout
1 kopje boter
1 kopje zure room
2 Appels
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels ahornsiroop
Kaneel, nootmuskaat, kardemom en/of gemalen kruidnagel
Eierwas: 1 ei en ¼ kopje melk samengeklopt
Preparation
Meng bloem en zout door elkaar.
Snijd de boter door het bloemmengsel.
Roer de zure room erdoor.
Dek het deeg af en zet het een nacht in de koelkast.
Rook appels gedurende 1 uur op 200°F met esdoornbisquetten. Wanneer u klaar bent, snijdt u de afgekoelde gerookte appels in plakjes en mengt u ze met bruine suiker en de gewenste kruiden.
Verdeel ondertussen het deeg in vieren.
Rol elk kwartje uit tot een rechthoek van ongeveer 1/4 inch dik op een met bloem bestoven oppervlak (een voor een, bewaar de uitgerolde kwartjes in de koelkast).
Snij aan weerszijden een reeks reepjes van ½ inch dik door het deeg, waarbij je 5-8 cm van het midden ongesneden laat.
Leg de gesneden gerookte appels in het ongesneden middengedeelte van het deeg en strooi de bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, kardemom en/of gemalen kruidnagel.
Wissel van de ene kant van het deeg naar de andere, vouw de stroken in elkaar om een vlecht te vormen en druk de uiteinden tegen elkaar om ze af te dichten.
Herhaal met de resterende kwartjes deeg.
Leg ze op een bakplaat bedekt met perkament en bestrijk ze met eierwas.
Druppel ahornsiroop over de vlechten.
Bak gedurende 30 minuten op 375 ° F.
Recept van: Lena Clayton