Donkere chocolade gerookt Amandelschors Recept
Een traktatie die de perfecte mix is van zoet en zout, plus rokerige hickory en rijke donkere chocolade.
Ingredients
Voor het roken van de amandelen:
1 kopje water
2 eetlepels zout
2 kopjes hele rauwe amandelen
Bradley Smoker Hickory-bisquetten
Voor het maken van de schors:
½ kopje kristalsuiker
2 eetlepels water
1 eetlepel boter
1 pond pure chocolade
Snufje grof zeezout
Preparation
Roer zout en water door elkaar.
Week de amandelen een nacht in pekel bij kamertemperatuur.
Haal uit de pekel en laat aan de lucht drogen.
Rook amandelen met Bradley Smoker Hickory-bisquetten gedurende 60 minuten.
Verhit de suiker en het water in een pan op laag-middelhoog vuur tot het donker amberkleurig is (ongeveer 5 minuten).
Haal van het vuur, voeg boter toe en roer snel.
Voeg de amandelen toe en bestrijk ze gelijkmatig met het suikermengsel.
Giet het mengsel over silpat of bakplaat met bakpapier en houd de amandelen gescheiden van elkaar, zodat ze niet aan elkaar plakken. Verwijder zodra de suikerlaag is uitgehard.
Smelt de pure chocolade in een dubbele boiler, meng de gerookte amandelen erdoor en giet het over silpat of bakplaat met bakpapier.
Bestrooi met grof zeezout.
Laat het minimaal 3 uur afkoelen, snijd het in grove stukken en serveer.