Gerookt Aardbei en rabarber Crumble Recept
Dit is een klassieke crumble gemaakt met verse aardbeien en rabarber. Maar het roken van het fruit geeft het een compleet andere smaak. Koel voordat u serveert.
Ingredients
2 ½ kopjes aardbeien, schoongemaakt, gepeld en in plakjes gesneden
2 ½ kopjes rabarber, in plakjes gesneden
1 kopje witte suiker
1 kopje boter, verzacht
1 ¼ kopjes bloem
1 ½ kopjes gerolde haver
Bradley Smaakbisquetten – Appel of Kers
Preparation
Doe de aardbeien en rabarber in een wegwerplasagnepan van aluminiumfolie. Plaats de pan op een rookrek.
Zet de roker op 200°F met houtbisquetten naar keuze (appel of kers passen goed bij dit recept).
Rook de aardbeien en rabarber gedurende 45 minuten. Haal het uit de roker.
Dump de aardbeien en rabarber in een ovenschaal van 13 x 9 cm. Strooi witte suiker en roer met een lepel de suiker gelijkmatig door de aardbei en rabarber. Zorg ervoor dat het fruit een gelijkmatige laag op de bodem van de ovenschaal ligt.
Verwarm de oven voor op 350 ° F.
Meng de boter, suiker, bloem en havermout in een grote kom tot een kruimelig mengsel. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het fruit.
Bak de crumble gedurende 45 minuten. Het fruitmengsel moet langs de zijkanten bubbelen.
Koel voor het serveren.