Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Gerookt Kers ClafoutisWie zegt dat je in de zomer niet moet bakken? Waarom zou u het uzelf niet gemakkelijk maken en het in de roker doen? Dit dessert gaat binnen enkele minuten samen en bakt prachtig in de Bradley. Fancy desserts leken nooit zo goed totdat de rook op EM kwam!

Ingredients

2 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

2 kopjes verse kersen - ontpit

2 eetlepels geschaafde amandelen

3 eieren

¼ kopje witte suiker

2 eetlepels bruine suiker

½ Kopje bloem voor alle doeleinden

Snufje zeezout

½ kopje magere melk

½ kopje halve en halve room

1 eetlepel amandelextract

1 eetlepel vanille-extract

Maak het af met poedersuiker erbovenop!

Preparation

Begin met het laden van uw Bradley Smoker met appel- of kersenpucks en verwarm voor op 320°CºF (160°C).

Gebruik de boter in een diepe taartvorm en bestrijk de schaal ermee. Neem vervolgens de 2 eetlepels bloem en bestuif de boter. Dit zal je helpen het dessert eruit te halen wanneer het tijd is om te eten!

Voeg in een middelgrote kom alle droge ingrediënten toe en meng met een vork. Voeg vervolgens al je natte ingrediënten toe en meng door elkaar. Het zal een dun beslag zijn. Maak je geen zorgen.

Voeg je kersen en amandelen toe aan je gerecht en verdeel het. Giet het beslag eroverheen en laat het een paar minuten staan, zodat de belletjes omhoog komen en uit het beslag komen.

Zodra de Bradley Smoker op temperatuur is gekomen, plaatst u de taartvorm op een rooster en plaatst u deze in het midden van de smoker. Dit zal 35-40 minuten koken. Nadat de tijd om is, opent u de deur en voert u de wiebeltest uit. Het moet nog steeds een heel klein beetje wiebelen, maar moet op zijn plaats worden gezet. Zodra dit is bereikt, haalt u het uit de roker en plaatst u het op een koelrek. Het zal tijdens het koken zijn opgeblazen, maar verwacht dat het tijdens het afkoelen leegloopt. Dat is geen probleem!

Als het is afgekoeld en je klaar bent om te serveren, bestuif het dan met poedersuiker en serveer!

Genieten!

Recept van: Cory Walby - Testkeuken op zaterdagavond