Gerookt Kaneelijs Eigengemaakt
Geweldig zomerrecept! Gerookt ijs wordt een meer en meer populaire zomertraktatie. Probeer nu dit zelfgemaakte kaneelrecept.
Ingredients
1 kopje zware room
1-1 ½ kopjes slagroom
8 eierdooiers
¾ kopje goudbruine suiker
1 kopje volle melk
3 kaneelstokjes
2 theelepel vanille
1 theelepel zout
Preparation
Koud roken 1 kopje slagroom met Bradley Hickory Bisquetten gedurende 1,5 uur. Rook de room in een wegwerpbare aluminium bakvorm die in een grotere bakvorm gevuld met ijs is geplaatst, om de room koel te houden
Haal de room uit de roker en laat afkoelen in een afgesloten bakje in de koelkast
Combineer gerookte room met verse room naar smaak, tot je 2 kopjes room hebt (ik heb uiteindelijk een ½ kopje gerookte room en 1 ½ kopje verse room gebruikt)
Klop de dooiers en de suiker samen in een pan, voeg dan de room en de melk toe en meng
Plaats de kaneelstokjes in het custardmengsel, laat het trekken en verwarm tot 170 ° F, terwijl u regelmatig roert
Haal van het vuur, roer vanille en zout erdoor, proef de custard om te zien of de kaneelsmaak sterk genoeg is (als je wat meer kaneelsmaak wilt, voeg dan in dit stadium ½ theelepel gemalen kaneel toe)
Zeef de custard en zet afgedekt in de koelkast tot de temperatuur lager is dan 45°F, bij voorkeur een nacht
Voeg vla toe aan uw ijsmachine (volg de instructies van uw ijsmachine!)