Gerookt Sojasaus
Gerookte sojasaus voegt een meer intense smaak toe dan gewone sojasaus. Bovendien kan het extra interesse toevoegen aan Aziatische gerechten. Je kunt sojasaus gebruiken in marinades of een pekel voor vis. Bovendien, als je het van tevoren rookt, krijg je een nieuwe draai aan die gerookte smaak. Bekijk Teriyaki-runderbites of gemarineerde eendensaladrollen voor meer Aziatisch geïnspireerde gerookte recepten.
Ingredients
Sojasaus – 100 ml
Bradley Smaakbisquetten – Kers
Preparation
Doe de sojasaus in een hittebestendige kom met grote mond.
Rook ongeveer 1 uur (70 – 80 °C of 158 – 176 °F). Roer in die tijd de sojasaus een paar keer door.
Haal de kom van de roker en laat de sojasaus afkoelen.
Nadat het is afgekoeld, doe je het in een schone pot of fles.
Laat het een dag zitten en geniet ervan!