Gerookt Zeevruchten marinade Recept
Ervaar een uitbarsting van smaken met dit verleidelijke recept met succulente sint -jakobsschelpen of garnalen met geschonen. De combinatie van gesneden groene uien, gember, sojasaus, sherry en suiker creëert een heerlijke marinade die de zeevruchten doordrenkt met onweerstaanbare smaak. Serveer de perfect gerookte zeevruchten op een bed van frisse geraspte sla, besprenkeld met de gereserveerde marinade voor een onvergetelijk culinair genot.
Ingredients
750 gram (1 ½ lb) grote verse sint-jakobsschelpen of gepelde garnalen/garnalen
50 ml gesneden groene uien
125 ml (½ kopje) elk van plantaardige olie, sojasaus, droge sherry
50 ml (¼ kopje) gehakte verse gember, of naar smaak
15 ml (1 eetlepel) suiker
Preparation
Combineer groene uien, olie, sojasaus, sherry, gember en suiker in een keramische kom.
Voeg de sint-jakobsschelpen of schaaldieren toe aan het mengsel.
Marineer bij kamertemperatuur gedurende maximaal 30 minuten.
Giet af en bewaar de marinade.
Plaats gemarineerde zeevruchten op geoliede rekken.
Bestrijk zeevruchten met marinade.
Leg de in de marinade gerookte zeevruchten op een bedje van geraspte sla.
Bestrooi met gereserveerde marinade.
Zet een kom met gereserveerde marinade opzij.