Gerookt Butternut squash Sausrecept
Je kunt het bakken, er een romige puree van maken en er veel verschillende manieren van genieten. Maar probeer het gewoon te roken en maak deze pastasaus.
Ingredients
Eén flespompoen van 2 pond geschild, zonder zaadjes en in blokjes
1 eetl plantaardige olie
1 Kleine witte ui, fijngehakt
3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
1-1 ½ kopje groente-/kippenbouillon
1 theelepel cayennepeper
Zout peper
12 Oz van je favoriete pasta
Preparation
Rook pompoenblokjes op een geperforeerde aluminium bak met esdoornbisquetten gedurende 1 uur op 150-165°F
Verhit de olie in een pan en voeg de pompoen, ui en knoflook toe
Breng op smaak met zout en peper
Kook tot de ui doorschijnend is, ongeveer 8 – 10 minuten
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat sudderen
Laat ongeveer 15 minuten sudderen, of tot de pompoen gaar is
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente
Laat het pompoenmengsel iets afkoelen en blender het vervolgens met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa
Breng op smaak met cayennepeper, zout en peper
Combineer pasta met saus (en eventuele andere ingrediënten die je wilt toevoegen; ik gebruikte asperges, groene ui en boerenkool) en serveer!
Esdoorn
Hout
Met een licht rokerige, zoete en subtiele smaak zijn Maple Bisquettes perfect voor het roken van kalkoenen en voor het verbeteren van de smaak van gevogelte en wildvogels.
Shop Now