Smoked Beef Jerky Cure Recipe

Gerookt Rundvlees schokkerig remedie ReceptDit gerookte rundvlees schokkerige remedie recept leert je hoe je veilig en smakelijk rundvlees schokkerig kunt maken. Cure in de pakketten doen het goed bij het vertragen van botulisme. Maar het product vereist koeling wanneer het is voltooid, of het heeft tenminste een zeer korte levensduur van het aanrecht. Gerookt schokkerig is veel superieur. De rook maakt de smaak zo geweldig. Als ik schokkerig uit de dehydrator eet, heeft dit de textuur van ruw gedroogd vlees. Ik kan echt niet overkomen dat het geen veilige temperatuur heeft bereikt, vooral wanneer de schokkerig wordt gemaakt met Wild Game. Dus, in plaats van dure dingen te kopen, probeer er zelf een te maken. Hier is een basisrecept voor het maken van uw eigen remedie, dat ton goedkoper is dan het kopen van een commercieel product en gemakkelijk kan worden gewijzigd met extra kruiden om aan uw smaak te voldoen.

Ingredients

Voor 5 kg vlees:

2 eetlepels koosjer of beitszout (gebruik nooit gejodeerd zout!)

2 eetlepels suiker (de witte korrelige variant)

3 theelepels gemalen zwarte peper (versgemalen is het BESTE)

1 theelepel Instacure #1 (natriumnitriet) – heel belangrijk!

1 op 1½ theelepel (totaal) van je favoriete specerij(en)…zoals knoflookpoeder, uienpoeder, selderijzaad, paprika, cayennepeper, chipotlepoeder, etc. Gebruik alleen geen kruiden met extra zout erin.

Preparation

Meng de ingrediënten VOLLEDIG!

Snijd het vlees gelijkmatig in plakjes ¼ een inch dik. Gebruik een niet-metalen bakje (zoals een glazen ovenschaal van 23 x 30 cm) en bestrooi beide kanten van de vleesreepjes en leg deze in de schaal.


Dek af met plasticfolie en plaats het minstens een nacht of 24 uur in de koelkast.

Rook vlees gedurende 2 uur op ongeveer 120ºF/48.9°C tot 140ºF/60°C is goed. Hickory lijkt het beste te werken. Als u Instacure #1 (natriumnitriet) niet gebruikt, MOET u roken/drogen bij temperaturen boven 140°C.ºF.

Droog het vlees met de ventilatieopeningen wijd open op vergelijkbare temperaturen totdat de gewenste droogheid is bereikt. Afhankelijk van uw roker moet u mogelijk uw rekken roteren. De tijd kan enorm variëren, afhankelijk van de dikte waarop je het vlees hebt gesneden.

** Een alternatieve droogmethode die goed werkt, is door een tandenstoker in het uiteinde van elke plak te steken en deze op uw ovenrek te hangen. Zet de oven op de laagste temperatuur. Laat de deur NIET open staan! Een elektrische oven wordt NIET aanbevolen.

Het is klaar als je een plak doormidden buigt en het midden net begint te scheuren. Nog meer dan dit en je hebt leer!

Bewaar de jerky in de koelkast of eet hem snel op. Plaats de jerky NOOIT ongekoeld in een afgesloten plastic zak. Het zal zeker binnen een paar dagen gaan schimmelen!

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now