Gerookt Tomatensaus
Simpel te maken, en een heleboel smaken, deze gerookte tomatensaus zal anders zijn dan alle tomatensaus die je eerder hebt geproefd.
Ingredients
4 grote, rijpe tomaten (ik gebruikte erfstuktomaten)
3 teentjes knoflook, gehalveerd
¼ witte ui, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 eetl balsamicoazijn
Zout peper
Preparation
Snijd de tomaten in vieren en plaats ze op een aluminium bakplaat
Rook tomaten gedurende 1,5 uur op 200°F met hickorybisquetten
Verhit olijfolie op laag-middelhoog vuur in een middelgrote pan
Voeg knoflook en ui toe en bak tot ze glazig zijn
Voeg de gerookte tomaten toe aan de pan en laat 1 uur op laag vuur sudderen, of tot ze voldoende zijn ingekookt. Roer regelmatig om te voorkomen dat de saus aan de bodem van de pan blijft plakken
Voeg balsamicoazijn en zout en peper naar smaak toe
Ik geef de voorkeur aan mijn tomatensaus met meer textuur, maar als je liever een gladdere saus hebt, pureer de saus dan in een blender of met een staafmixer tot de gewenste textuur