Venison and Jalapeno Smoked Sausage

Hertenvlees en Jalapeno Gerookte worst

Dan Shahin

door Cai Ap Bryn van @gameandflames

Ingredients

2,5kg Hertenvlees

1,5kg buikspek

150 g fijngehakte jalapeno

200 ml water

2 eetlepels zout

1½ eetlepel uienpoeder

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel versgemalen zwarte peper

½ theelepel cayennepeper

1½ theelepel gedroogde salie

1½ theelepel gedroogde tijm

¾ theelepel knoflookpoeder

¾ theelepel foelie

1 theelepel suiker

¾ theelepel piment

¾ theelepel nootmuskaat

Preparation

Methode:

Het maken van de worst:

Snijd het vlees in blokjes en haal het door de vleesmolen.

Meng met je handen de kruiden door het gehakt, niet de jalapenos, deze gebruik je later.

Haal het nogmaals door een vleesmolen, dit helpt om de kruiden dieper in het vlees te laten trekken.

Voeg je gehakte jalapenos toe en meng opnieuw grondig.

Doe ze in de worstvuller, gebruik natuurlijke varkenshuiden, haal ze erdoor en knoop ze vast. Je moet niet vergeten om alles erg koud te houden.

Roken:

Ik gebruik de Bradley Digital 4 Rack Smoker. Werkt een traktatie voor een kleine batch voor thuisgebruik. Ik kan ongeveer 12 fatsoenlijke worsten comfortabel vanaf de bovenkant ophangen, waarschijnlijk zou ik er meer kunnen doen, maar 12 doen mij en mijn gezin goed.

Voor dit recept heb ik de esdoornbriketten gebruikt, niet te sterk, maar een mooie lichte rook en smaak als aanvulling op de worsten. Ik heb de Bradley geladen met een waarde van 3 uur (9 briketten). Vervolgens heb ik de roker op 120 graden gezet.

Genoeg warmte om de worstjes een mooie kleur te geven en voldoende tijd om die rooksmaak op te nemen.

Voor dit recept heb ik ze ongeveer 2,5 uur gerookt tot een int-temperatuur van 75 graden Celsius. Laat ze 5 minuten rusten voordat je ze serveert. Soms kan het koken sneller zijn, het is altijd de moeite waard om de temperatuur met een sonde in de gaten te houden. Als je ze te lang kookt, kunnen de worsten uitdrogen.