Hot Smoked Salmon Recipe

Heet gerookt Zalm Recept



Rick’s Hot Smoked Salmon is een veelzijdig recept dat meerdere variaties mogelijk maakt. Het is mogelijk om de vis na 4 uur roken te bedruipen met ahornsiroop en rum. Of u kunt een snoepglazuur bereiden met rum, rode wijn en ahornsiroop.

Ingredients

Zalm in porties gesneden

1 Liter (4 kopjes) water

¼ kopje beitszout

1 eetl bruine suiker

4 teentjes knoflook gesneden

1 Middelgrote ui fijngesneden

1 Citroen uitgeperst en vervolgens in vieren gedeeld

Clubhuis “Spicy Pepper Medley” of “Tex-Mex”

Preparation

Pekel:

Meng/los het beitszout, de bruine suiker, de knoflook, de ui en de citroen in een kom met water. Giet het vervolgens in een grote diepvrieszak met ritssluiting. Voeg zalmporties toe aan elke zak, zodat er ruimte overblijft. Zet in de koelkast en laat een nacht pekelen.

ROKEN:

Haal de zalmporties uit de pekel en (belangrijk) spoel af met koud water.

Anders smaakt je gerookte vis erg zout!

Leg de filets op roosters. Breng royaal op smaak met “Spicy Pepper Medley”, of je favoriete specerij.

Plaats de gepekelde en gekruide zalmfilets in een Bradley Smoker op een voorverwarmde temperatuur van 65,6°C en laat ze 10-12 uur roken.

Gebruik 6-8 elzenhoutpucks bij het begin van het roken.

Opties:

Ahornsiroop bedruipen na 4 uur roken

Voeg een kleine hoeveelheid rum toe aan de ahornsiroopbasis

Gekonfijte gerookte zalm – Snij de zalm in stukjes van 2,5 cm breed, pekel zoals hierboven, rook zoals hierboven gedurende ongeveer 6 uur en bedruip vervolgens meerdere keren tegen het einde van het koken met

Snoepglazuur:

6 oz Rum, 4 oz rode wijn, 2 kopjes bruine suiker, 1 kopje AhornsiroopLaag vuur om suikers op te lossen en te verdikken gedurende ~ 1 uur