Koud gerookt Sockeye Salmon Recept
Transformeer verse sockeye zalm in een smaakvol en delicaat voorgerecht met dit eenvoudig te volgen recept. Met alleen zout, suiker en een beetje geduld, kun je je een weg rooken naar een heerlijk vochtige en zachte gerookte zalm die perfect is om te dienen op kleine pannenkoeken of als een dip met zure room en kappertjes.
Ingredients
1,8 kg verse rode zalm (ongeveer)
Vleeskuur:
450 g zout
125 g witte suiker
Preparation
Fileer twee zalmen zodat je vier filets hebt. In maten gesneden zodat ze op Bradley Smoker-rekken passen.
Laat het vel eraan en strooi een laagje vleeszout op de vleeskant van de zalm.
De kuur moet zwaarder zijn op het dikkere deel van de zalm, dunner naarmate je dichter bij de staart komt.
Bewaar je extra vleeskuur nog een dagje.
Stapel de zalm in een diepe bak van vlees tot vlees en bewaar deze op een koele, overdekte plaats gedurende 24 uur.
Verwijder eventuele vleeskuren en spoel ze af met koud water.
Dep de zalm droog en laat hem verder drogen op een koude, goed geventileerde plaats. Het kan zijn dat je een ventilator nodig hebt om koele lucht over de vis te blazen. De vis moet droog en plakkerig aanvoelen. Dit proces kan nog eens 24 uur duren.
Rookmethode:
Gebruik bisquetten met elzensmaak, doe de zalm in de Bradley Smoker met de klep wijd open en start het rookproces, waarbij u erop moet letten dat de temperatuur niet veel boven de 50°C (100°F) stijgt. De rooktijd kan variëren van 4 tot 8 uur, afhankelijk van de smaak. Dit recept en alle recepten voor koud roken kunnen het beste in de winter worden gedaan, wanneer de temperatuur laag is en de lucht droog.
Serveren:
Serveer uw koudgerookte zalm als voorgerecht op een kleine pannenkoek met roomkaas en kappertjes, of meng met zure room voor een dip.