Smoked Indian Candy Jerky Fish Recipe

Gerookt Indian Candy Jerky vis Recept



Om dit gerookte Indian Candy Jerky Fish -recept te maken, gebruik ik een origineel Bradley en een Auber PID -controller. Het recept blijkt zo geweldig, tot het punt dat mensen zalmfilets kopen en me geven om te roken. Ik gebruik meestal de steelhead die ik heb gevangen. Je kunt de suiker of honing verlichten als je het niet zo leuk vindt. Maar houd de ahornsiroop zoals aangegeven.

Hier is een geheim. Gerookte vis is een van de zeldzame voedingsmiddelen die daadwerkelijk verbetert met bevriezen. Probeer het natuurlijk als het klaar is met roken, maar overweeg een meerderheid van het eindproduct te bevriezen voor de ultieme kwaliteit. Voor de beste resultaten vacuümpakket met Foodsaver.

Ingredients

2 ⅔ kopjes ahornsiroop (gebruik echte ahornsiroop!)

1 ⅓ kopjes honing

½ kopje beitszout (test met pekel en voeg extra toe tot het ei drijft)

⅔ kg Demerarasuiker

1 eetlepel rode pepervlokken (optioneel)

4 kopjes water

Voeg zout en Demerara-suiker toe aan water en laat zachtjes koken tot de vaste stoffen zijn opgelost
Laat het mengsel afkoelen en voeg ahornsiroop en honing toe. Roer tot het uniform is.

Preparation

Bereid vis:

Fileer de vis, verwijder het vel en verwijder de graatjes.

Spoel de filet af in koud water om hem schoon te maken.

Snijd in schokkerige dunne stukjes, ongeveer ¼ "of minder. Moet worden gesneden als gravlax, maar een beetje dikker.

Pekelen:

Voeg stukjes vis toe aan de gekoelde pekel in een emmer die geschikt is voor levensmiddelen.

Dek af en plaats op een koele plaats (koelkast of fruitkelder).

Tijdens het pekelen ongeveer elke 3-4 uur voorzichtig roeren om uniformiteit te garanderen.

Pekel gedurende 24 uur.

Drogen:

Haal de vis uit de pekel (NIET SPOELEN).

Leg de vis op droogrekken.

Plaats de rekken op een koele plaats (koelkast) met iets eronder om de druppels op te vangen

We gebruiken de koelkast en stapelen onze rekken (stapel één lang en één kort afwisselend, zodat ze op enige afstand van elkaar staan).

Droog gedurende 24 uur totdat de vis droog en kleverig aanvoelt en een roodachtige doorschijning heeft gekregen.

Roken:

Verwarm de Bradley-roker voor op 120ºC.

Haal de vis uit de droogrekken en bespuit de rookrekken met anti-aanbakspray (Bradley jerky racks werken het beste).

Als u dezelfde rekken gebruikt voor het drogen en roken, haal de vis dan na het drogen uit de rekken, reinig de rekken en besproei ze met anti-aanbakspray voordat u gaat roken.

Strooi rode pepervlokken over de vis voordat u deze in de roker gaat (optioneel).

Doe de vis in de roker.

Rook met Bradley-schijven naar keuze. Els heeft de voorkeur.

Rook met onderstaande tijden en temperaturen (totaal 5 uur).

20ºC – 2 uur

145ºC – 2 uur

165ºC – 1 uur

Verwijder een proefstukje na ongeveer 5 uur en test. Als het naar wens is gedaan, verwijder het dan. Als het niet droog genoeg is, ga dan in stappen van een half uur verder totdat het klaar is.

Haal het uit de roker en laat afkoelen voordat je het verpakt.