Classic Cold Smoked Salmon

Klassiek Koud gerookte zalm

Sandra Tate

Koud gerookte zalm bevriest goed en is er, netjes gesneden in packs, en klaar voor wanneer je het nodig hebt.

Ingredients

1kg zalmfilet zonder been

300 g zeezout

50 g donkere melassesuiker

Preparation

We zijn hier begin december en een goed moment om een voorsprong te nemen en genoeg zalm te roken om je de feestdagen door te helpen voor hapjes, voorgerechten en een speciaal ontbijt met gerookte zalm, roerei en Prosecco.

Koudgerookte zalm kan goed worden ingevroren en is daar, netjes in pakjes gesneden, en klaar voor wanneer je het nodig hebt - nou dat was de theorie,

Zoon nr. 2 heeft al twee van die kostbare pakketten gezien!

Het genezen van de zalm

Mijn 1 kg dikke zalmfilet uit het middengedeelte leverde ongeveer 800 g geweldige gerookte zalm op - onthoud dat er tijdens het uithardingsproces gewicht verloren gaat en dat de schil een leerachtig overblijfsel is.

Bereid de filet voor door met uw duim langs de lijn botten te gaan en verwijder ze vervolgens één voor één met een pincet.

Daarom 1kg zalmfilet zonder been Ik gebruikte een geneesmiddel gemaakt van 300 g zeezout grondig gemengd met 50 g donkere melassesuiker.

Neem een schoon, droog bakje waar de vis goed in past en strooi ongeveer een vijfde van het zout over de bodem voordat je de zalm met de huid naar beneden erin legt. Verdeel het resterende mengsel gelijkmatig over het vleesoppervlak en druk het aan als een korst.

Dek af en laat ongeveer een nacht in de koelkast staan 12 uren.

De kuur heeft nu vocht uit de vis getrokken en een donkere vloeistof rond de zalm geproduceerd.

Haal het uit de container en spoel zeer grondig, waarbij u het resterende geneesmiddel weggooit.

De huid van de vis zal zeer stevig en leerachtig zijn.

Dep het volledig droog op keukenpapier, plaats het met de huid naar beneden op een Bradley-rooster en laat het minstens minimaal op een luchtige, koude plaats staan. 3 uur om het oppervlak verder te drogen.

Bereid de Bradley Smoker voor door hem op te zetten met het Cold Smoker-opzetstuk en een volledige stapel toe te voegen Whiskey Eiken bisquetten naar de stapel.

Laat de roker lang genoeg in werking staan zodat de kast gevuld is met rook voordat u de zalm naar het midden van de kast verplaatst.

Koude rook voor maximaal 10 uur - ik heb de mijne gerookt 6 uur en het was perfect.

Dek af en laat het een nacht in de koelkast staan, snijd dan zo dun mogelijk met een fijn, zeer scherp mes en leg het in de gewenste hoeveelheden op vetvrij papier, wikkel het in en vries het in - oh, en bewaar wat om meteen te eten!

Whisky
Eik

Whiskey Eiken Bisquetten voor Bradley Rokers

Speciaal gemaakt om een aparte smaak aan elk gerecht toe te voegen. Past goed bij rood vlees, varkensvlees, vis (vooral zalm) en zwaar wild.

Shop Now