Wild West Jerky Recipe

Gerookt Wilde West Jerky ReceptBevredig je snack hunkeren naar ons gerookte Wild West Jerky -recept! Deze tedere, hartige traktatie zit vol met smaak, dankzij een mix van rokerige kruiden en langzaam roken, waardoor het de perfecte keuze is voor een onderweg-snack of een toevoeging aan eiwitten aan je favoriete recepten.

Ingredients

Kruiden en andere ingrediënten voor 5 lbs. (2,25 kg):

3 eetlepels (45 ml) Bradley Honey Cure (gebruik niet meer dan deze hoeveelheid)

4 theelepels (20 ml) peper, zwart

2 theelepels (10 ml) knoflookpoeder

1 theelepel (5 ml) MSG (optioneel)

1 theelepel (5 ml) vloeibare rook (optioneel)

1 theelepel (5 ml) cayennepeper

1 theelepel (5 ml)) koriander

1 theelepel (5 ml) chilipoeder

6 eetlepels (90 ml) sojasaus

4 theelepels (20 ml) Worcestershiresaus

1½ kopjes (360 ml) appelsap

4 kopjes (960 ml) koud water

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 1,15 kg is, moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Preparation

Begin met stukken vlees, in plaats van met vlees dat in steaks of karbonades is gesneden. (Steaks en karbonades worden dwars op de korrel van het vlees gesneden, waardoor ze niet geschikt zijn voor schokkerig.)

Laat het vlees goed afkoelen. Koud vlees is gemakkelijker te snijden en vertraagt de groei van bacteriën.

Snijd het vet uit het vlees. Het is onmogelijk om de vetstrepen die in het vlees zijn gemarmerd te verwijderen, maar u moet wel zoveel mogelijk vet verwijderen.

Gebruik een lang snijmes of een elektrische vleessnijder om reepjes van 7 mm dik te snijden. Maak de stroken 2,5 tot 5 cm breed. Snijd het vlees met de nerf mee, niet dwars op de nerf. Als het vlees dwars op de korrel wordt gesneden, zal het na het drogen te kwetsbaar zijn. U kunt bepalen of u de strook goed met de nerf mee hebt gesneden door aan de uiteinden van de strook te trekken. Als je het goed met de nerf mee hebt gesneden, zal de strook uitrekken; Als dat niet het geval is, zullen de spiervezels scheiden en zal de strip scheuren.

Laat het vlees opnieuw afkoelen terwijl u het kruidenmengsel klaarmaakt.

Combineer en roer het kruidenmengsel goed totdat alle ingrediënten zijn opgelost.

Laat het mengsel goed afkoelen.

Voeg de vleesreepjes toe en roer ze af en toe, vooral tijdens de eerste uren van het rijpen. Zet een nacht in de koelkast.

Gebruik op de ochtend van de tweede dag een vergiet om de pekelvloeistof uit het vlees te laten lopen. Niet spoelen!

Drogen en roken van de jerky:

Hang de strips op, plaats de strips op rokersrekken of leg ze in rookmanden van draadgaas. (De voorkeur gaat uit naar manden van draadgaas. Als u de stroken ophangt, kan meer van het product worden verwerkt, maar het gebruik van manden maakt de verwerking eenvoudiger en sneller.) Voor rundvlees, varkensvlees of enig ander soort vlees is een thermometer niet nodig. de voorgestelde hoge temperaturen en lange verwerkingstijden worden gevolgd. U kunt een gewone roker gebruiken met een warmtebron erin.

Om het drogen te vergemakkelijken, moet de rookschoorsteenklep volledig open zijn.

Droog bij 60°C (140°F) zonder rook totdat het oppervlak droog is. Dit zal minimaal een uur duren. Als de strips op draadgaas zitten, draai ze dan na 30 tot 45 minuten om om plakken te voorkomen.

Verhoog de temperatuur tot 71°C en rook gedurende 2 of 3 uur.

Verhoog de temperatuur tot 80°C (voor gevogelte: verhoog de temperatuur tot 85°C) en blijf drogen zonder rook tot het klaar is. Deze laatste droog- en kookstap duurt ongeveer drie uur. Wanneer de jerky klaar is, zal deze ongeveer de helft van de dikte van de rauwe jerky hebben en zal het lijken alsof hij ongeveer 50% van zijn gewicht heeft verloren. De jerky zal niet breken als hij wordt gebogen, maar een paar spiervezels zullen rafelen. Als de jerky wordt gedroogd totdat hij breekt als hij wordt gebogen, zal de jerky langer houdbaar zijn, maar zal hij niet zo lekker zijn.

Laat de jerky afkoelen tot kamertemperatuur en vries hem in of zet hem in de koelkast.

Let op: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat u dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel.