VK gerookt Back Bacon Recept
Dit is het recept dat ik UK Smoked Back Bacon noem omdat Back Bacon de neiging heeft onze favoriet in het VK te zijn. Natuurlijk hebben we andere bezuinigingen, zoals Streaky. Ik maak deze nu al een paar jaar en stemt het recept aan. Als gevolg hiervan denk ik dat ik heb gekregen wat de definitieve voor mij lijkt te zijn. U kunt de remedie wijzigen om aan de personeelskeuze te voldoen. Hoewel ik er goede consistente resultaten mee krijg, geloof ik dat dit recept waarschijnlijk interessanter is voor Britse Bradley -gebruikers. Hoe dan ook, dit is hoe ik gerookte bacon maak.
Ingredients
Varkenslende
Ik stel voor dat u uw plaatselijke slager vraagt wat u aan het maken bent.
Omgekeerd hebben supermarkten wel voldoende varkenshaas beschikbaar.
Een varkenslende van ongeveer 2,5 kg is een ideaal gewicht.
Laycock's Sweet Dry Cure (Britse leverancier: Weschenfelders)
Preparation
Maak het vlees schoon, verwijder het vel en laat een vetlaagje van enkele millimeters achter.
Wassen in koud water en vervolgens grondig droogdeppen met keukenpapier.
Weeg de varkenslende en weeg vervolgens Laycock's Sweet Dry Cure af met een percentage van 7,3%. (bijv. voor 2,5 kg / 2500 gram varkenshaas is 183 gram kuur nodig)
Wrijf de kuur grondig in het vlees en zorg voor een volledige dekking. Het meeste gaat aan de vleeskant, een kleinere hoeveelheid aan de vetkant (verhouding ongeveer 75:25)
Leg de varkenslende met de vetzijde naar beneden in een afgesloten plastic bakje van voedingskwaliteit en plaats het vervolgens schuin in de koelkast zodat de vloeistof kan weglopen.
Droge varkenshaas gedurende 5 – 7 dagen, hoe langer de uitharding, hoe droger het spek.
Giet de vloeistof om de paar dagen af en gooi deze weg.
Was het vlees na 5 – 7 dagen grondig in meerdere verversingen met koud water en laat het vervolgens ongeveer 30 minuten in vers, koud water weken. Droog grondig.
Koud roken in Bradley Smoker met eikenhouten bisquetten gedurende 4 uur.
Wikkel het stevig in huishoudfolie en zet het minimaal 24 uur in de koelkast, zodat het vlees kan bezinken na het uitharden en roken.
Snijd volgens de vereisten, denk aan een dikte van ongeveer 3 – 4 mm.
Vacumeer ongeveer een half dozijn plakjes per verpakking.
Vacuüm de uiteinden van de scrags, ze zijn heerlijk in soepen, omeletten en andere gerechten.
Verzegelde spekverpakkingen zijn maximaal 4 – 6 weken houdbaar. Het originele vlees moet echter van topkwaliteit zijn, vers en op hygiënische wijze bereid om een optimale houdbaarheid te bereiken wanneer het vacuüm wordt verpakt. Al het bederfelijke voedsel moet gekoeld worden bewaard.
Kook voordat je gaat eten.
Verpakkingen kunnen worden ingevroren in het onwaarschijnlijke geval dat ze binnen een paar weken niet worden gegeten!
Eik
Hout
Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.
Shop Now