Hickory Smoked Beef Jerky Recipe

Hickory gerookt Rundvlees schokkerig Recept



Probeer dit hickory gerookte rundvlees schokkerig recept. Al het zout in de sojasaus en Teriyaki zullen fungeren als een remedie voor het vlees. Na het marineren, rook/droog in sommige hickory op 160 graden gedurende 6 tot 8 uur. Dit doet ongeveer 5 pond vlees. Ik heb het oog van ronde gebruikt, maar het doet het heel goed als je ook borst gebruikt. Sommigen houden niet van Teriyaki, maar dit is zeker het proberen waard. Voeg meer cayennepeper of hete saus toe aan de remedie, als je van een beetje meer warmte houdt. Of je kunt peper of gemalen pepervlokken op de plakjes strooien voordat je ze in de roker drogen.

Alle ingrediënten kunnen min of meer zijn als u naar uw eigen smaak wenst, behalve soja & Worcestershire, wat meer kan zijn. Je moet genoeg vloeistof hebben om vlees te bedekken. Bruine suiker en maïssiroop of melasse kan zijn om te smaken voor zoetheid, of helemaal niet gebruikt.

Ingredients

Een oog van rond gesneden 3/16 inch dik

15 – 20 oz. Sojasaus – elk merk

15 oz. Worcestershiresaus – Lea & Perrins – Bij voorkeur

15 – 20 oz. Teriyakisaus – Elk merk

2 – 4 eetlepels donkerbruine suiker – elk merk

2 – 4 eetlepels knoflookpoeder – elk merk

2 – 4 eetlepels uienpoeder – elk merk

2 – 4 theelepels Cayennepeper – Elk merk

5 oz. fles Liquid Smoke – Elk merk, welk type dan ook – deze kun je achterwege laten als je het vlees rookt.

2 – 4 oz. Donkere maïssiroop of melasse voor nog meer smaak – elk merk

1 – Zeer scherp mes

Preparation

Voeg alle vloeibare ingrediënten toe in een container. Met deksel heeft de voorkeur, of afdekken met plasticfolie.

Voeg nu alle andere ingrediënten toe aan de container en roer regelmatig.

Snijd zoveel mogelijk vet van het borststuk of het gewenste vlees. Het is het vet op het vlees dat bederft (ranzig) en niet het vet
vlees.

Het vlees moet zo dun mogelijk met de korrel worden gesneden (ca. 3/16″).
Om het vlees in dunne plakjes te snijden, kunt u het invriezen totdat er ijskristallen ontstaan.
Dit zorgt voor meer plakjes en een snellere droogtijd. Doe het in de marinade zoals gesneden.

Zorg ervoor dat al het vlees bedekt is met de ingrediënten en roer af en toe om ervoor te zorgen dat alle delen bedekt zijn
vlees is blootgesteld aan de marinade.

Dek af en laat het 24 uur of langer in de koelkast staan, waarbij u het vlees af en toe nog minstens 2 keer schudt of roert.

Na het marineren 6 tot 8 uur roken/drogen in wat hickory op 160 graden.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now