Smoked Cajun Beef Jerky

Gerookt Cajun Beef Jerky Recept



Om de beste resultaten te krijgen van dit gerookte Cajun Beef Jerky recept, houd het simpel en gebruik het slechts een paar kruiden. Jerky is klaar wanneer een paar spiervezels rafelen als ze zijn gebogen. Als je wilt dat je schokkerig langer meegaat, rook dan tot het knipt wanneer je gebogen bent.

Ingredients

1 pond runderborststuk

½ kopje koud water

¼ kopje witte azijn

1 theelepel koosjer zout

1 theelepel zwarte peper

2 theelepel Cayennepeper

½ theelepel rode pepervlokken

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel mierikswortel

Bradley Smaakbisquetten - Mesquite

Preparation

Plaats het vlees 1-2 uur in de vriezer om het snijden gemakkelijker te maken.

Meng de resterende ingrediënten voor de marinade en zet opzij.

Haal het vlees uit de vriezer en verwijder het vet van de buitenkant.

Snijd in reepjes van ¼ inch met de korrel mee. Verwijder tijdens het snijden al het vet (gemarmerd vet hoeft niet te worden weggesneden).

Snij in ongeveer even grote stukken.

Voeg gesneden rundvlees toe aan de marinade.

Laat minimaal 6 uur in de koelkast marineren (een nacht of 24 uur is nog beter).

Giet de overtollige marinade van de reepjes vlees af en dep ze droog.

Leg de stroken over gaasbakken of hang ze in de smoker.

Drogen op 100-130°F zonder rook om het oppervlak van het vlees te drogen (ongeveer een uur, halverwege het droogproces omdraaien als jerky op de trays ligt en niet hangt).

Begin met roken en verhoog de temperatuur tot 160°F en rook 2-4 uur met Mesquite Flavour Bisquettes, afhankelijk van de grootte van de reepjes.

Draai de schokkerige strips indien nodig tijdens het rookproces om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig drogen.

Jerky is klaar als een paar spiervezels rafelen bij het buigen. Als je wilt dat je jerky langer meegaat, rook dan totdat hij breekt als hij wordt gebogen.

Recept van: Lena Clayton

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now