Applewood gerookt Kalkoen Recept
Het recept van vandaag is een Applewood gerookte kalkoen in de Bradley-roker met een esdoorn-bourbonglazuur. Om te beginnen zullen we de kalkoen pekelen. Brijnen is misschien het belangrijkste dat u kunt doen om uw kalkoen sappig te houden.
Een van de voordelen van droge pekel is dat het minder ruimte in de koelkast in beslag neemt dan omdat je de grote pot niet nodig hebt, zoals bij natte pekel. Het bakpoeder helpt de huid knapperig te maken.
Ingredients
1½ Cups Kentucky Bourbon
1 kopje sinaasappelsap
⅓ Kopjes sojasaus
2-3 eetlepels gele mosterd
2 eetlepels koosjer zout
2 theelepel bakpoeder
Preparation
Om het droge mengsel te maken, combineer 2 eetlepels koosjer zout en 2 theelepels bakpoeder.
Strooi dit mengsel over de kalkoen en plaats deze 18 tot 24 uur onafgedekt op een verhoogd rooster in de koelkast.
Neem de volgende dag wat keukenpapier en veeg het mengsel van zout en bakpoeder af. Mogelijk ziet u wat vloeistof in de pan onder de kalkoen, wat volkomen normaal en te verwachten is.
Breng de kalkoen op smaak met Armadillo Pepper Signature BBQ Rub of uw favoriete gevogeltekruiden.
Plaats in een voorverwarmer-roker op 275ºF gebruik van appelhout. Ik gebruikte de Bradley Professional Smoker, dus ik gebruikte appelbisquetten.
Verhoog na 2 uur de temperatuur tot 325°CºF wat de huid zal helpen verfrissen.
Meng voor het glazuur de bourbon, het sinaasappelsap, de sojasaus en de mosterd in een pan op middelhoog vuur. Laat sudderen tot het mengsel met ongeveer 1/3 is ingekooktrd. Dit duurt 15 tot 30 minuten.
Kook de kalkoen tot hij 155 graden isºF tot 160ºF en breng vervolgens het glazuur aan.
Ga door met het koken van de kalkoen tot hij 165 graden isºF.
Haal het uit de roker en laat 20 tot 30 minuten rusten.
Snijd en serveer!
Recept van: Gordeldier Peper BBQ