Bradley Herb Seasoning Brined Turkey Breast

Bradley Herb Seasing Handel Kalkoenfilet



De nieuwe Bradley Herb -kruiden is perfect voor al je pluimveekje! Dit recept gebruikt de kruidenkruiden twee keer in het koken, om die extra smaak toe te voegen waar iedereen over gaat praten! Gerookte pekelborst zal zeker binnenkort op je tafel verschijnen!

Ingredients

1 Kalkoenborst met huid erop

Voor de pekel:

3 eetlepels Bradley-kruidenkruiden

1 sinaasappel - gehalveerd

1 Appel - grove hak

10 Peperkorrels

4 eetlepels bruine suiker

4 eetlepels zeezout

4 kopjes water

Voor het roken:

4 eetlepels gezouten boter

2 eetlepels Bradley-kruidenkruiden

1 teentje knoflook - fijne blokjes

Preparation

Begin met het toevoegen van alle ingrediënten voor de pekel in een pan en breng aan de kook, zodat het zout en de suiker kunnen oplossen. Zodra dat is gebeurd, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Als je dit wilt versnellen, voeg dan een aantal ijsblokjes toe, hierdoor daalt de temperatuur sneller. Zodra de pekel op een koelere temperatuur is gedaald, doe je de kalkoenfilet in een dubbel afsluitbare ritssluitingszak en vul je deze af met de pekel. Sluit hem af en zet hem 4 uur tot 24 uur in de koelkast.

Zodra de pekeltijd is verstreken, haalt u de Kalkoenborst uit de zak en wast u deze af om eventueel overgebleven pekel te verwijderen. Laat het 40-50 minuten op het aanrecht rusten om weer op kamertemperatuur te komen. Terwijl dit gebeurt, meng je het botermengsel in een kom. Smeer het botermengsel op de kalkoenfilet over de huidzijde.

Verwarm uw Bradley Smoker voor op 275ºF (135ºC) met behulp van appelbisquetten. Zodra dit op temperatuur is, doe je de kalkoenfilet in de roker en laat je hem 90 minuten koken. Het kookproces kan iets korter duren, afhankelijk van de grootte van de borst. Pekelen versnelt de kooktijd een beetje, dus gebruik een thermometer om de interne temperatuur te controleren. Wij zijn op zoek naar 165ºF (74ºC) voor de afwerking hier. Haal het uit de roker wanneer de interne temperatuur is bereikt en laat rusten op een gegroefde snijplank om alle sappen op te vangen. Snijd dun en geniet van de sappigste vogel die je ooit hebt gehad!

Genieten!

Recept van: Cory Walby