Tips & tricks For Grilling in the rain

Tips & tricks Voor Grillen in de regen

Posted on: January 12, 2023



Bradley Smoker is gekomen met een nieuw gereedschap voor de achtertuin chef en ben ik ooit opgewonden! Bradley's nieuwe propaan BBQ heeft me opknoping van een zeil over mijn Vancouver patio, en vrolijk koken weg in de regen. Grillen in de regen, ik ben aan het grillen in de regen!

Bradley Smoker heeft een nieuw hulpmiddel uitgebracht voor de chef-kok in de achtertuin en ik ben er altijd enthousiast over! Bradley's nieuwe propaanbarbecue laat me een zeildoek ophangen boven mijn terras in Vancouver en heerlijk koken in de regen. Grillen in de regen, ik grillen in de regen!

Mijn Bradley BBQ heeft hoogwaardige gietijzeren grills en een bovenste grillplank om dingen warm te houden of uit de buurt van directe hitte. Het heeft zelfs de extra functie van een aangesloten brander! Hierdoor hoef ik niet meer de keuken in en uit te stappen om rijst te bereiden of mijn sauzen op te warmen. Deze BBQ is echt alles wat ik nodig heb om elke maaltijd te bereiden. Het is perfect!

Nu een paar tips om ervoor te zorgen dat uw grillavonturen een succes worden:

Alles begint met kwaliteitsproducten

Dit is de sleutel! Er zijn geen sauzen of technieken ter wereld die een steak van A-kwaliteit ooit kunnen veranderen in een steak van AAA-kwaliteit, dus begin met producten van goede kwaliteit.

Het is ook niet nodig om de bank kapot te maken! Ga naar je plaatselijke slager en vraag het aan de deskundige. Ze zijn altijd bereid hun kennis te delen en je de goede kant op te wijzen. Vaak kan de slager je een goede deal geven, als je flexibel bent met wat je koopt.

Mijn ervaring is dat vers gesneden, lokaal scharrelvlees de lekkerste maaltijden oplevert. De malsheid van vlees komt niet alleen voort uit het dieet van het dier, maar ook uit de stressniveaus tijdens de oogst. Daarom is het kopen van vlees van een nabijgelegen boerderij de beste keuze om vers en mals vlees te krijgen. Onthoud dat vers het beste is.

Wees voorbereid en plan van tevoren

Zorg dat u alles instelt wat u nodig heeft voordat u aan de slag gaat. Zet al uw gereedschap, sauzen, smaakmakers, etc. vooraf op een toegankelijke plaats. Denk na over wat je nodig hebt. Heeft u ovenwanten, tangen, plakkwast, thermometer, enz… nodig? Wat dacht je van een glazuur? Of wat dacht je van een bord of bakplaat waar je je vlees op kunt laten rusten als je klaar bent met grillen? Met oefenen zal dit vanzelf komen, maar totdat je in je echte BBQ-ritme bent gekomen, neem je de tijd om je aanval te plannen.

Gebruik een thermometer om de temperatuur van uw vlees te controleren

Haal de vleesthermometer tevoorschijn! Het is belangrijk om de temperatuur van uw vlees te controleren om er zeker van te zijn dat u binnen een veilig temperatuurbereik kookt en dat het eindresultaat de gewenste gaarheid is. Na verloop van tijd zul je een medium rare steak kunnen ‘zien’ zonder de temperatuur te controleren. Elk stuk vlees is echter anders en zelfs doorgewinterde koks zullen een thermometer gebruiken.

Breng het op smaak met terughoudendheid

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van smaak en ik hou van kruiden. Voedsel waar ik van kan zweten is mijn favoriet en mijn kruidenkast neemt de helft van mijn keuken in beslag en omspant de hele wereld qua smaak. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de smaakbasis afkomstig is van het vlees dat u gebruikt. Versgemalen lamsvlees heeft een unieke, aardse, grasachtige smaak, gebruik dat. Knoflook, oh wat hou ik van je, heeft een scherpe en warme smaak. Groene ui heeft een frisse en heldere smaak. Wanneer u deze drie ingrediënten samen combineert, hoeft u geen kruidenzout, cayennepeper of mosterd toe te voegen. Kruid licht en bewust. Gebruik specerijen en kruiden die uw eiwitbasis aanvullen. Je hebt je vlees immers zo zorgvuldig uitgekozen op smaak en versheid, doe het dus recht!

Wees geduldig en laat het vlees rusten

Nu je uitstekende spareribs of steak klaar zijn, hangen er heerlijke geuren in de lucht en loop je te watertanden. Maar wees geduldig. Wachten. (Heb geen hekel aan mij!) Wikkel je eiwit in aluminiumfolie, of dek het op een andere manier af, en laat het minimaal 10 minuten rusten. Deze rustperiode zorgt ervoor dat de buitenranden van het stuk vlees iets kunnen afkoelen en het water (ook wel smaak genoemd!) dat zich tijdens het koken in het midden heeft verzameld, weer kunnen opnemen. Zodra het water gelijkmatiger in het weefsel is verdeeld, zal de oppervlaktespanning het water in het vlees vasthouden wanneer het wordt gesneden, waardoor de smakelijke sappen in uw steak of ribben blijven totdat u een hapje gaat eten. Geloof me, het is het wachten waard.

Door Lena Clayton
Co-auteur van het Bradley Smoker Cookbook