Recipes and Tips For a Smokin’ Thanksgiving

Recepten en tips voor een Rokende Thanksgiving

Posted on: January 11, 2023Thanksgiving is deze week en ik ben gastheer van mijn familie voor het diner. Als we naar het huisje gaan voor Thanksgiving, kan ik niet wachten. Terwijl de temperatuur de laatste tijd veel koeler wordt, is het een mooi weekend.

Deze week is Thanksgiving en ik nodig mijn familie uit voor een etentje. Terwijl we op weg zijn naar het huisje voor Thanksgiving, kan ik niet wachten. Hoewel de temperatuur de laatste tijd veel koeler is geworden, belooft het een prachtig weekend te worden.

Een hele kalkoen of kalkoenborst, beide werken op een Bradley-roker

Met een Bradley Smoker in het huisje zijn er plannen om hem aan te steken en een deel van de maaltijd te roken. Hoewel kalkoen een typische Thanksgiving-maaltijd is en het mogelijk is om een hele te roken in een Bradley Smoker, heb ik toch voor iets anders gekozen.

Mijn keuze ging in plaats daarvan naar kalkoenborsten zonder botten. Ze zijn niet alleen veel sneller te roken dan een hele kalkoen, ze zijn ook erg lekker.

Bovendien is het mogelijk om ze te roken op dezelfde temperatuur en methoden als voor kipfilets. Omdat kalkoenfilets echter groter zijn dan kippenfilets, duurt het iets langer om te roken.

Een Spice Blend Rub of Bacon Wrap?

Een kruidenmengsel over de kalkoenborst wrijven of deze in spek wikkelen werkt prima. Naast dat het de kalkoenborst vochtig houdt, zorgt spek voor een heerlijke smaak. Wil je de kalkoenborst echter zonder spek roken, volg dan onderstaande instructies en laat deze achterwege.

Gerookt Bacon Verpakte Kalkoenborst

Ingrediënten

Je hebt twee kalkoenfilets zonder vel en acht plakjes spek nodig, naast de volgende kruiden:
Eén eetlepel paprikapoeder, één theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, één theelepel zout en twee eetlepels suiker.

Routebeschrijving

Nadat je de paprika, knoflookpoeder, zwarte peper, zout en suiker in een kleine kom hebt gemengd, wrijf je het kruidenmengsel over de kalkoenfilets.

Vier plakjes spek moeten voldoende zijn om elke kalkoenfilet in te wikkelen. Daarna zijn ze klaar om naar het rookrek te gaan.

Zet de roker op 250 F en selecteer uw favoriete houtbisquetten – eiken, esdoorn of hickory werken prima.

De ideale interne temperatuur voor kalkoen is 165 F. Als u hem krijgt, is hij klaar voor gebruik.

En als je die roker toch aan hebt staan, kun je net zo goed wat groenten roken om je hele Thanksgiving-maaltijd in één keer compleet te maken!

Voorbeelden

4-6 tomaten, paprika's, uien, aubergines. Je kunt ze op smaak brengen met drie eetlepels olijfolie, één theelepel zout en 1/2 theelepel gemalen zwarte peper.

Routebeschrijving

Zo bereid je de groenten:

• Tomaten, gehalveerd
• Paprika's (rood, geel, oranje, groen), zonder klokhuis en gehalveerd
• Uien, geschild en in rondjes van 1/2 inch gesneden
• Courgette of aubergine, in stukken van 1/2 inch gesneden

Leg de groenten met de snijkant naar boven op de rookrekken. Druppel de olie over de groenten en strooi er zout en peper over.

Zet ten slotte de roker op 250 F met behulp van houtbisquetten naar keuze. Groenten zijn gaar na 2 1/2 tot 3 uur roken.

Door Steve Cylka