Wood Flavour Bisquettes Tips & Tricks and much more

Bisquetten met houtsmaak Tips & Tricks en nog veel meer

Posted on: January 11, 2023



Dus je hebt de hang van het eten laten roken. Als je vrienden hebt voor het diner, je bent gestopt met het voorzitten van elke maaltijd met "Ik heb alleen maar gekocht dit voedsel roker een paar maanden geleden" of "dit is mijn eerste keer met dit recept dus ik weet niet of het werkt ..."

Dus je hebt het roken van voedsel onder de knie. Als je vrienden op bezoek hebt, begin je niet langer elke maaltijd met 'Ik heb deze roker pas een paar maanden geleden gekocht' of 'Dit is de eerste keer dat ik dit recept gebruik, dus ik weet niet of het werkt...'

Vervolgens presenteer je trots je gerookte eetkunst (ja, het is kunst) aan familie, vrienden, buren, collega's en iedereen die maar een neus heeft voor je gerookte creaties.

Creëer uw eigen recepten of wijzig bestaande

Nu bent u klaar om uw eigen recepten te maken of bestaande recepten aan te passen. Als u er alleen op uit gaat, is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen welke bisquetten u in uw roker moet gebruiken.

Bradley maakt het ons eenvoudig met hun gebruiksvriendelijke bisquetten, aangeboden in een grote verscheidenheid aan houtsmaken. Maar welke Bradley Bisquette-houtsmaak moet je gebruiken?

 Hier is een eenvoudig te gebruiken houtsmaakgids, speciaal afgestemd op Bradley Smoker-bisquetten en fans van voedselroken!

Bisket

Smaak Voedingsmiddelen die werken...

Perfecte paren

Geprobeerd, getest en waar

Els

Mild, muskusachtig en licht zoet

Vis, zeevruchten, varkensvlees en gevogelte

Zalm

Appel

Mild, licht zoet en fruitig

Varkensvlees en gevogelte

Ham

Kers

Mild-medium, zoet en fruitig

Rundvlees, lamsvlees, gevogelte en kaas

Wildgevogelte zoals fazant

Hickory

Sterk en rijk

Varkensvlees, rundvlees en wild

Spek of Pepperoni

Jim Beam

Sterk, rijk en op smaak gebracht met bourbon

Varkensvlees, rundvlees en wild

Ribben

Esdoorn

Mild, zoet en aards

Zeevruchten, vis, varkensvlees, gevogelte, kaas en groenten

Kip of Ham

Mesquite

Sterk, licht zoet en stevig

Rundvlees & wild

Ribben

Gebruik het voor kleinere sneden, omdat mesquite gemakkelijk overweldigend kan zijn

Eik

Middelsterk en rijk

Rundvlees, varkensvlees, kalkoen en wild

Borst

Eiken is geweldig voor de lange rook, gebruik bij grotere sneden

Pacifische mix

Mild en schoon

Zeevruchten, vis, gevogelte, kaas en groenten

Witte vis of zeevruchten

Pecannoot

Sterk, zoet en boterachtig

Varkensvlees, gevogelte, rundvlees en wild

Varkensgebraad of karbonades

Speciale mix

Zeer zacht

Zeevruchten, vis, gevogelte, varkensvlees, kaas en groenten

Elk gerecht waar je een vleugje rook in wilt en meer niet

Whisky Eik

Middelsterk, vol en rijk

Rundvlees, varkensvlees, kalkoen en wild

Wild zwijn

Maar vergeet niet dat dit slechts richtlijnen zijn en zeer flexibel zijn. Experimenteer maar!

Beschouw het gerecht als geheel, niet alleen het eiwit

Er zijn echter enkele dingen waarmee u rekening moet houden. Je moet het gerecht als geheel beschouwen, en niet alleen het eiwit of de groente die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld van plan bent een pittige en pittige kipschotel te maken, wilt u misschien uw rookgedrag op een sterker hout zetten dan anders zou worden voorgesteld.

Hierdoor zal de rokerige smaak door de kruiden heen naar voren komen. Anders, als je een groot stuk wildvlees wilt roken zonder nog meer kruiden voor de oude trouwe zout- en pepercombinatie, gebruik dan een mildere houtsoort. Als resultaat zullen de natuurlijke smaken van het vlees centraal staan.

Persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk

Houd ook uw persoonlijke voorkeuren in gedachten. Als je houtsoorten zoals mesquite of hickory overweldigend of bitter vindt, overweeg dan om ze alleen te gebruiken voor goed gekruide en smaakvolle stukken vlees, zoals wild of rundvlees.

Je kunt ook overwegen om halverwege het rookproces het hout te vervangen door iets milder. Of u kunt de rooktijd verkorten door het in de oven af te werken. Als je aan de andere kant van het spectrum zit en je houdt van een zware rooksmaak, dan is een houtsoort als Alder voor jou niet geschikt voor welk varkensvleesgerecht dan ook. Ga gewoon voor iets sterkers.

 Veel rookplezier!